Kála gondok, tudnátok segíteni?
Még heti öntözéssel is sok lett volna neki 2 dl. Teljesen csontszáraz volt a földje, vagy minek öntöttél rá megint 3 nap múlva?
Amúgy a kála elég jól bírja a túlöntözést, 2 hét alatt önmagában nem nyírja ki ez, sokkal valószínűbb, hogy meleg szobában tartottad, és ennek nem örült. Télen, fényhiányos időben elég neki a 10-15 fok, meg persze a sok fény hozzá.
Ha van ilyen helyed, akkor tedd ki oda, csak akkor öntözd, mikor teljesen szárazzá válik a talajfelszín, aztán ha már éjszaka is kizárt lesz a fagy, tedd ki szabadba. Valószínűleg még nagyobb cserépbe kell ültetni nyárra, mert nagyon sokat párologtat a forró napokon.
Én az első fagyok után szoktam behozni telelni hideg helyre, és úgy földestől, öntözés nélkül tárolom a februári át/szétültetésig. Kiszedve is próbáltam régebben, de úgy nagyon összefonnyadtak a gumók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!