Az idén mikor lesz a rügyfakadás?
az időjárástól függő hogy mikor lesz mert ha most megszünne végleg már a fagy és erős felmelegedés lenne akkor simán hamarabb lesz.
mert pl tavaj a földieprem csak február végére kezdte hozni az új leveleket idén meg már most gyönyörűen néz ki mert hamar megszünt a kemény fagy és nappal is elég meleg van.
A Forrásvíz Természetbarát Egyesület 2015.
április 17-18-án immár 17. alkalommal rendezi meg a
Nagymezőn a Rügyfakadás Tavaszünnepet, [...]
ergo aprilis 17diken lesz rugyfakadas
Köszi!!! - Akkor most már kikéstem a facsemete - ültetésből, vagy mostanában még jókor lesz?
Győrben (környékén) hol lehet (érdemes) pl. Besztercei szilvafa -csemetét venni?
Szerintem még jókor van, bár célszerűbb lett volna ősszel.
Ên is Győr környékén lakom, megnézheted az Obiban, vagy van faiskola Győrújfalun és Győrzámolyon is, vagy ott a Dzsungelország Óváron. ( én még nem vettem facsemetét sehol, tapasztalatom nincs sajnos)
Kérdés, ki mit ért rügyfakadáson.
Én nem azt, mikor a rügypikkelyek elkezdenek egymáson szétcsúszni, hanem mikor a pikkelyek közül elkezdenek előjönni a levelek csúcsai.
Ez tippem szerint valamikor március legvégén lesz idén, addig lehet fát ültetni, sőt kicsivel ez után is.
Beszterceiből ültess egyet kíváncsiságból, de többet ne. Ez az egyetlen közismert fajta, aminek termését 100 %-ban leviszi a sharka vírus. Az pedig az ország területének 90 %-án ott van, és csak a fa elégetésével lehet gyógyítani...
Fa csemetéket lehet még ültetni,fajtától független,ez a lényeg .Nem a rügyeken múlik ,hanem jól legyen elültetve
A földet jól a gyökerekhez kell taposni.Gyökereket meg vissza csipkedni annyira ,hogy látszódjon a fehér része .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!