Kezdőoldal » Otthon » Kert » SOS! Bonsaim elkezdte hullatni...

SOS! Bonsaim elkezdte hullatni a leveleit. Miért?

Figyelt kérdés
Nemrég vettem.Bimbós volt. Minden lehetőt megtettem érte. Nagyon szeretem , mert névnapomra kaptam.Segítsetek! Nagyon meg szeretném menteni.
2010. febr. 13. 13:27
 1/4 A kérdező kommentje:

[link]

így volt hirdetve.

Csak azt nem értem , hogy ott mér maradt életben nálam + nem.

2010. febr. 13. 13:53
 2/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Ne magadat okold! Ezeket a növényeket általában Hollandiából hozzák a virágtőzsdéről, alig néhány napot töltenek az adott kertészeti osztályon, amit meg nem tudnak ez alatt eladni, azt sokszor inkább kidobják, mert náluk is "elfáradnak". A szállítás (Hollandiából 1-2 nap) során is megfázhatnak, kiszáradhatnak... Elég nagy stressz nekik a helyváltozás is. Próbáld ki, hogy a lakás egy kicsit hűvösebb pontjára teszed (18-20°C) vagy ha ilyen nincs, lehetőleg ne a radiátor közelében legyen, fontos, hogy minél több fényt kapjon. Az öntözésénél próbáld meg azt, hogy 1-2 naponta(attól függően, hogy milyen gyorsan szárad a talaja) állítsd bele vízbe 5-10 percre, úgy hogy az egész cserepet lepje el a víz, így biztosan megszívja magát a földje. Soha ne száradjon ki teljesen. Ha már kicsit magához tért, adjál neki bonsai tápoldatot (ha éppen az nincs, jó lesz a levéldísznövény táp is) megfelelő higításban. Addig ne metszegesd, amíg ki nem heveri a megrázkódtatást. Hamarosan (1-2 hét) látni fogod, hogy rendbe jön-e. Nem kioktatásnak szánom, hanem jótanácsnak: ha bonsai-t veszel, lehetőleg olyat vegyél, amire rá van írva, hogy milyen fajtáról van szó, így utána tudsz nézni az igényeinek és tulajnonságainak, mert sajnos a bonsai mixekben gyakran vannak lombhullató növények is, amelyek hamar tönkre mennek, ha télen az ember beviszi őket a meleg lakásba...

Remélem tudtam segíteni. Kérlek, majd írd meg mi lett a sorsa.

2010. febr. 13. 21:17
 3/4 A kérdező kommentje:

Kedves válaszoló!

Borágófa.

Most vízben áll.Eddig napos helyen volt , de ott meleg volt , mert a gázcső ott volt.Majd írok , hogy mi lett vele.

2010. febr. 14. 10:48
 4/4 anonim ***** válasza:
ha egyben hullajtja, úgy zölden ahogy van, akkor az túl van locsolva és hamarosan elpusztul, főleg ha még vízben is áll :S
2010. febr. 16. 13:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!