Kezdőoldal » Otthon » Kert » A különböző alanyokat hogy...

A különböző alanyokat hogy szaporítják?

Figyelt kérdés

Hogy tudnak olyan sok ugyan olyan tulajdonsággal rendelkező alanyt előállítani?

Ha az alanyokat lehet ivartalanul szaporítani akkor a nemest miért nem?

Tudom, hogy így bizonyos tulajdonságok fel lehet erősíteni és hátrányokat kiküszöbölni.

2015. febr. 20. 15:59
 1/4 A kérdező kommentje:
Leginkább alma,körte és kajszi alanyok érdekelnek.
2015. febr. 20. 16:12
 2/4 anonim válasza:

Remélem kapsz másik választ is,de ha nem ,akkor meg kell elégedned az enyémmel.Nem vagyok kertész ,ezért lehet,h tévedek.

1. az alanyok.nagyon egyszerű.Elültetik a magot,kikel és kb ennyi.

Nem tudom jártál e már faiskolában,vagy más helyen ahol ilyet csinálnak.

2.a nemest is elültetheted,de annak nem lesz olyan gyökérszerkezete,ellenálló képessége stb.Tehát lehet,de nem érdemes.

Az alany és a nemes együtt erősek.

2015. febr. 20. 16:35
 3/4 anonim ***** válasza:

hát én nem tudom de a legegyszerűbb ha elteszed a magot kikell aztán meg beleoltod amit szeretnél

Aztán meg ha nem a fő részt oltod hanem később csak egy egy ágba akár egy fán több fajtájú termés is lehet.

2015. febr. 20. 17:49
 4/4 anonim ***** válasza:

A körtét általában vadkörte magoncra szemzik a faiskolák, a sárgabarackot myrabolan (fosóka szilva) magoncra. Ezek a magoncok nem egyforma tulajdonságúak, bár arra figyelnek, hogy jó minőségű alanyfák magját gyűjtsék be.

Az almaalanyok általában jól sarjadzó, szelektált, erős gyökerű fajták, amiket visszavágnak teljesen, hogy sok sarjat hozzanak, feltöltik földdel, így kigyökeresednek, aztán ezeket leválasztva alanynak használják. Ezek genetikailag azonosak ugye.

A nemes fajták még ha sarjadzanának is, többségükben nem rendelkeznének eléggé erős, ellenálló gyökérzettel. (Némelyik igen, de egyszerűbb őket szemzéssel ismert tulajdonságú alanyra tenni.)

Nem beszélve arról, hogy a nemes fajtákból nem is létezik saját gyökerű fa, amit így szaporítani lehetne...

2015. febr. 21. 19:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!