Az Aloe Vera növényt hogyan kell szaporítani?
Házi szaporítása:
A növények már fiatal korban jól sarjadnak, a sarjak leválasztásával azonban érdemes várni addig, amíg a szaporulat mérete eléri a 10-15 cm-t. Ekkor borítsuk ki a cserépbõl a növényt , óvatosan szedjük le a földet a gyökerérõl és keressük meg a sarj eredési helyét. Éles késsel válasszuk le az anyatõrõl és megfelelõ laza, nem túl kötött és szellõs talajba ültessük el a növényeinket. természetesen nem kell feltétlenül leválasztani a sarjakat az anyatõrõl, hiszen egy csoportban is szép díszei a lakásnak. Viszont ekkor arra ügyeljünk, hogy elég széles cserepet válasszunk a növényünknek! Általában elmondható, hogy nem nevel nagy gyökérzetet, nincs szükség mély ún. pálmacserépre az átültetéskor, inkább tálszerû; nagy átmérõjû laposabb edényt válasszunk neki. Ne sajnáljuk jó földbe ültetni, a kertben szedett föld nem valószínû, hogy jó lesz neki. A boltban vásárolt földek közül olyat válasszunk, aminek laza a szerkezete, és egy kis finom sódert keverjünk a tõzeges földhöz, mert akkor nem fog összetömörödni a gyökerénél a talaj.
magától fog rengeteg kicsi hajtást hozni és akkor úgy kell eljárni, ahogy első írta. szereti a napfényt, de nem a tűző napot. én ablakpárkányon tartom, de nyáron a kánikulában átteszem nem déli ablakba, hogy ne érje a déli napsugár.
locsolni én alulról szoktam, kb 2-3 hetente csak. 2 éve kaptam egy tövet, de azóta már vagy 7-8 cserépnyit szét tudtam ültetni, (1 cserépbe több tövet tettem) szóval ha szereti a helyét akkor nő majdnem mint a gomba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!