Ez milyen bambusz akar lenni? Lehet lakásban tartani?
Többszáz hasonló habitusú bambusz faj van, amiket még élőben is nehéz meghatározni.
De garantáltan nem lehet lakásban tartani őket.
Szerintem ez nagyon hasonlít arra(lehet,hogy ugyan olyan)mint amiből sokat láttam Szegeden,a Vadasparkban-Na ez nagyra,3~4 méteresre is megnő.
El tudom képzelni nagy,tágas emeletes,vagy padlásszobás lakásban,-pl. a lépcsőfeljáró alatt/mellett egy nagy dézsában nevelve,vgy 3 méterre felengedve.
Komolyan, ilyen van a vadasparkban? ÓÓÓ, bizonyára szakértő vagy!
De biztos nem a bambuszoké!
Nekem csak fél tucat bambusz fajom van, és csak néhány tucatnyit láttam élőben, de szárnyalt levelű bambusszal még nem találkoztam.
Az egyes bambusz fajok között akad olyan, aminél az alapján lehet eldönteni, hogy melyik fajba tartozik, hogy van-e rajta pár darab fél mm-es szösz vagy foltocska vagy szürke gyűrű bizonyos fejlődési fázisban.
Még a profik sem tudnak biztosra határozni, főleg nem egy műanyagot és kifejlett hajtásokkal.
És valóban lehet épületben bambuszt tartani, de nem egy átlagos lakásban.
Vagy hűvös lesz az a helyiség és/vagy nagyon drága lesz a kiegészítő világítást biztosítani.
A linkelt művirág szárai valódi bambuszból vannak.
De a leveleit nem bambuszról mintázták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!