Kezdőoldal » Otthon » Kert » Milyen fajta ez a bonsai?...

Milyen fajta ez a bonsai? Hogyan ápoljam?

Figyelt kérdés

[link]

Ma vettem a Lidl-be. Nincs ráírva, hogy milyen. Milyen gyakran öntözzem? Mit kell róla tudni?

2010. febr. 4. 18:27
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

fajta neve nem jut eszembe,majd hnap megirom ha eszembe lesz,páromnak nyáron vetem ilyet

naponta permetezi a leveleit és a földjét is felforralt lehűtött vizzel,plussz táprudacskát kap elég gyakran,párás helyen van,kb 6-8 órát süti a nap,és szépen fejlődik,összel vágtuk formára

google.hu: bonsai

sok jó oldalt kidob,a fajtaneve is rajtalessz

de léyneget végülis sztem leirtam: naponta locsolás,tápoldat/rúd,huzat ne érje,fényt kapjon,nyáron ne tűző fény érje

2010. febr. 4. 19:40
 2/12 anonim ***** válasza:

Sajnos a pontos fajtára én sem emlékszem, de teljesen ugyanez volt nekem pár éve. Én akkor 700 Ft-ért vettem az OBI-ban! Megismerem a leveléről egyértelműen... Sajnos van egy rossz hírem! Ennek a fajtának a gondozása nem a legegyszerűbb, akkor a neve birtokában utána tudtam olvasni. Barátnőm is kapott tőlem, neki talán 1 hónapot bírt ki, majd elszáradt, pedig öntözte. Kiderült ez egy olyan fajta, ami nem a száraz szobába való, hanem egy jó páradús üvegházba. Mivel én sajna panelben lakom kénytelen voltam neki létrehozni amolyan mini üvegházat. Fogtam egy használaton kívüli akváriumot és abban helyeztem el. Minden nap alaposan vízzel permeteztem, gondosan ápoltam kb. egy év után mégis kimúlt...:(

KITARTÁS, hátha neked több szerencséd lesz vele!

2010. febr. 4. 20:49
 3/12 anonim válasza:
Carmona macrophillia, nagyon kényes növény, nem ajánlom senkinek sem
2010. febr. 5. 07:38
 4/12 anonim ***** válasza:

ténxleg nagyon kényes, az enyém ki is pusztult 2 hónapon belül.

az ok: túllocsolás

ritkán locsold, és semmi esetre se hagyd h a tálkában/kaspóban alul víz maradjon. locsolás után öntsd ki.

2010. febr. 6. 00:58
 5/12 anonim válasza:

Igen, de ha egy kicsit megszárad a gyökere, akkor: halál

Ha sok vagy álló víz van a földjében: halál

Ha kevés a páratartalom: Halál

Ha a metszéskor nem tiszta az olló akkor elfertőződhet vagy ott penészesedés lehet.

Én floráriumban(akvárium) tároltam és így is 2 hónapot bírt.

2010. febr. 6. 08:45
 6/12 anonim válasza:

Egyébként a magyar neve: Borágófa

Latinul: Carmona macrophillia

2010. febr. 6. 08:47
 7/12 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Tényleg borágófa. Sajnos már kezdi hullatni a leveleit. Kétlem, hogy megmarad sokáig.

2010. febr. 9. 18:20
 8/12 anonim válasza:
nekem kéttörzsű van ilyenböl, szintén hullajtja a leveleit, de bimbodzik is.. szóval nem teljesen ertem :)
2010. febr. 10. 10:33
 9/12 A kérdező kommentje:
Az enyém is, de az is lehet, hogy csak a környezet változás viselte meg.
2010. febr. 10. 13:39
 10/12 anonim válasza:
remélem igazad van, mert lehet bolondnak tünök, de szeretem a bonsai-om, mikor kivalasztottam akkor is megvoltam gyözödve, biztosan tudtam, hogy ö az, akit keresek :D hát ez van.
2010. febr. 11. 08:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!