Bonsai fat hajtasrol lehet fakasztani es ha igen akkor hogyan?
????
Mit szeretnél?
0-áról szeretnél bonsait nevelni?
Attól függ milyen növényt szeretnél bonsainak nevelni, olvass utana melyek alkalmasak rá..
Ha lehet hajtásról szaporítani, akkor leget, ha az adott növényt nem lehet, akkor nem fog menni.
A bonsai lényee, hogy nem engeded szabadon fejlődnia. Növényt, metszéssl es gyökér metszéssel szabályozod a fejlődését, formálát drótozással, kötözéssl alakítod.
Ha belekezdesz, akkor előtte olvass el sok szakirodalmat, és vedd meg az eszközöket. Egy igazi bonsai amikor már latványos minimum 10-15 éves.. De van olyan növény aminek 30 is kell
Nekem kínai szil-em volt, ami már kiszáradt, de előtte két alkalommal is sikerült a hajtásokat, amit az anya fáról levágtam elduggatni és kigyökereztetni. Kb 80-hajtásból majdnem mind megmaradt.
Egy müanyag süteményes dobozba, aminek van fedele raktam kb 5 centi homokot, a levágott hajtások végét belenyomtam gyökereztető porba(hormon) és simán ledugtam a homokba, egy kevés vizet raktam rá, hogy a teljes homok egyenletesen vizesedjen, majd lezártam a tetejét, a nyáron árnyékos helyen belül tiszta párás lett a levegő. Így sikerült szinte majdnem 100%-osan gyökereztetni ezt a fajtát. kb. egy év alatt a duplájára nőttek a dugványok.
Később kiraktam cserépbe őket, de mivel kevésbé foglalkoztam velük, mind kiszáradt, már bent télen a száraz meleg szobában.
A többi fajról nem tudok, mit mondani, ezt ismerem, nem nehéz hajtatni, csak oda kell rá figyelni. Akkor igaz évek alatt, de tudsz új növényt létrehozni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!