Kezdőoldal » Otthon » Kert » Ha elültetem a bolti cukrozott...

Ha elültetem a bolti cukrozott datolya magját, akkor kikel?

Figyelt kérdés
2014. dec. 22. 21:03
 1/10 anonim ***** válasza:
Nem valószínű. De miért nem próbálod ki?
2014. dec. 22. 21:08
 2/10 A kérdező kommentje:
Kipróbàlom mindenkèpp, hàtha mègis.....bàr èn sem füzök hozzà sok remènyt! Nagyon tetszik a datolyapàlma ès sokat szeretnèk belöle! Ha nem kel ki, akkor mièrt nem?
2014. dec. 22. 21:13
 3/10 anonim ***** válasza:
16%
Mert fákat nem magról szoktak ültetni.
2014. dec. 22. 21:14
 4/10 anonim ***** válasza:

Nem magról szoktak, viszont attól még kikelhet.

Ebben az esetben viszont nem fog kikelni. A bolti csomagolt datolya már nem élő. Ha elülteted, akkor nem fog történni semmi. Avokádóval több esélyed van.

2014. dec. 22. 21:19
 5/10 anonim ***** válasza:
78%
Gyerekkorokban rendszeresen belenyomtuk a magját a cserépbe, és sokszor ki is kelt, de nem nőttek nagyra. Korán elpusztultak.
2014. dec. 22. 22:04
 6/10 anonim ***** válasza:
78%
Kikelni kikel, de ez a gyümölcstermő datolya kifejezetten trópusi klímára való, feje tűzben, lába vízben. Ráadásul iszonyú nagyra tud nőni, ezért lakásba nem ajánlható, de még közintézménybe sem. Nem kap elegendő fényt, emiatt nagyon hosszúra, ám nem kellően sötét zöldre színeződnek a levelei, kiszorítja a lakókat a lakásból. Vannak kisebb termetű rokonai, lakásba azok valók.
2014. dec. 22. 22:11
 7/10 anonim ***** válasza:
Így van, kikelni kikel (gyerekkoromban én is keltettem), de nem érdemes vele foglalkozni, mert termésed garantáltan nem lesz, ugyanúgy, mint az említett avokádón.
2014. dec. 23. 08:41
 8/10 anonim ***** válasza:
Kikelt, meg is volt 2 évig, aztán hirtelen elpusztult. Pedig egész nagy volt már.
2014. dec. 23. 09:14
 9/10 anonim ***** válasza:

Kikelhet simán, de szerintem se érdemes vele foglalkozni.

Nekem az apósom szokott ilyenekkel szórakozni, a cserepes virágokba dugosta bele a magokat, ami kikelt az is hamar elpusztult. Viszont ugyanezt megcsinálta mandarinmaggal is, és abból már lett egy másfél méteres mandarinfa:-) Nem terem, de szépen mutat :-)

2014. dec. 23. 10:27
 10/10 anonim válasza:
Én elültettem 2-t is és mind a kettő kikelt.Azóta 40 centisek.
2015. febr. 26. 17:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!