Kezdőoldal » Otthon » Kert » Miért dobja le a bibóit az...

Miért dobja le a bibóit az Orchidea virágom?

Figyelt kérdés

Szépen kihajtott két-három hosszú zöld szár a növényből majd megjelent rajta 5-8 bimbó! Azonban ahogy nőttek sorban hullottak le!

Így gondozom: 15-18 C fok, kettő naponta öntözöm és állandóan ablakban van amely a keleti oldalra néz.

Hogyan tudnám orvosolni a problémát és elérni hogy virágozzon?

Köszönöm a válaszokat

2010. febr. 2. 11:00
 1/4 anonim válasza:
Én azt szoktam csinálni, hogy leszedegetem a szár végén lévő bimbókat, úgy okoskodok, hogy így több tápanyag jut a maradék bimbóknak.
2010. febr. 2. 11:05
 2/4 anonim válasza:

Mielőtt válaszolnék, még lenne egy kérdésem! hogyan öntözöd az orchideádat?

A probléma okai lehetnek, hogy nem úgy gondozod, ahogy kell.

-ne tedd kaspóba, hanem átlátszó műanyag "cserépbe".

-1 hetente kell "beáztatni", felforralsz egy kis vizet, aztán megvárod amíg kihűl, és az átlátszó "cserepet" mártogatod a vízben, persze a virággal együtt.(lyukas)

-nem szabad hideg vízzel spriccelni, és felülről locsolni!

-a keleti fekvés oké, szereti a fényt, de közvetlen napsütés elé ne nagyon tedd!

-ne változtasd a helyét, nem szereti.

-2 hetente kaphat egy kis orchidea tápot.

Még azért is hullhatnak le a bimbók, hogy a körülötte lévő levegő száraz, nem elég párás. Egy kis edényben a radiátoron lehet vizet párologtatni. :)

Remélem tudtam segíteni. :)

2010. febr. 2. 12:14
 3/4 anonim ***** válasza:

Szia!

A 2. válaszoló nagyon jól írta, én csak kiegészíteném egy-két dologgal.

Ha Phalaenopsis orchideáról van szó, akkor min 18°C kellene neki, mert a növény ez alatt már megfázhat, pl ezt is jelezheti bimbó hullással.

Sajnos téli időszakban a fényhiány miatt is hullhatnak a bimbók, hiába van az ablakban. A kertészetekben ilyenkor pót megvilágítást is szoktak nekik csinálni, sok esetben még nappal is.

A kétnaponta öntözés nagyon soknak tűnik, próbáld úgy öntözni, ahogy az előttem válaszoló írta.

2010. febr. 13. 21:57
 4/4 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat!
2010. febr. 14. 10:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!