Kezdőoldal » Otthon » Kert » Erkélyen nevelt cukorsüvegfeny...

Erkélyen nevelt cukorsüvegfenyőt hogyan lehet megóvni a fagytól? Illetve, szentestére bevihetem-e a szobába karácsonyfának?

Figyelt kérdés
Kb. 40 cm magas fácska, műanyag cserépben. Mennyire fagytűrő? Kartondobozba állítottam a cserepet, felülről egyelőre nem takartam a talajt. Illetve, ha néhány órára bevinném a kb. 20 fokos szobába, aztán kitenném ha elaludtak a gyerekek, nem fog megfázni?

2014. dec. 12. 16:01
 1/1 anonim ***** válasza:

Maga a fenyő kibír annyi fagyot, mint a lucfenyő. A gyökere már nem feltétlen.

Ha kicsi cserépben van, amiben vetted, akkor ültesd át nagyobba (enyhén savanyú földbe), és úgy kartondobozostól állítsd közvetlenül a fűtött fal mellé. Ha lesz valami nagyon nagy hideg, akkor még rongyokkal, egyebekkel védd a cserepet a dobozon kívül is, de ez elég arra a pár napra, amikor biztosra mondják a -10-nél hidegebbet.

Erkélyen mindig több fokkal van melegebb, mint a talajszinten.

Arra vigyázz, hogy ne száradjon ki, mert az nagyobb veszély, mint a kifagyás.

Ha meg van fagyva a földje, akkor véletlenül se önts rá meleg vizet, hanem tegyél rá havat, ha van (majd ráolvad), vagy tegyél vizet PET-palackban az erkélyre, és amikor elkezd megfagyni, akkor pont 0 fokos, rá lehet önteni a cserépre.

Egy nap szobai tartást minden fenyő kibír, de ha -2-3-nál hidegebb lesz aznap, akkor ne vidd be úgy csupaszon a szobába, mert lehullhatnak a levelek, hanem kint csomagold be egy nagy zsákba vagy dobozba, vidd be úgy, és mikor már gondolod, hogy a zsákon belül is pluszok vannak, akkor csomagold ki.

2014. dec. 12. 18:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!