Kezdőoldal » Otthon » Kert » Melyik az a fa? Mi a neve?

Melyik az a fa? Mi a neve?

Figyelt kérdés

Valaki madárberkenyének valaki galagonyának hívja de egyik sem az! Ehető termése van (Legalább is én eszem)édes gyümölcse apró kevesebb mint 1 cm elég messze nő egymástól hogy kijelenthessem hogy nem fürtbe nő. Olyan sötét bordó hogy feketének látszik belül sárga nagy magja van! Túléli a telet tavasszal potyog le! A levele potyog le elsőnek. És nem virágzik ahogy emlékszem rá de nem vagyok biztos benne! 1 hónapig nincs termése vagy talán kevesebb ideig. Hamar beérik.

Ha valakinek támpont Baján a Türr István emlékmű sétányán nő nagy mennyiségben! 15 éve ismerem a fákat csak a nevét nem tudom!

2014. dec. 8. 15:49
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Egy fotó többet segítene, mint 10 oldalas disszertáció.
2014. dec. 8. 16:02
 2/11 anonim ***** válasza:
Milyen a levele ? Egy tenyér közepében elfér és karélyos ? Vagy hosszabb mint egy tenyér és egy hosszú központi gerincről kétoldalt sok kis levélke ered egymás után ?
2014. dec. 8. 16:15
 3/11 A kérdező kommentje:
A fáról találtam képet! Mindjárt linkelem!
2014. dec. 8. 16:17
 4/11 A kérdező kommentje:

[link]

[link]

Ez a fa az! Kit kereshetek fel ha nem elég jó a képminőség mert akkor este csinálok közelibbet! Csak az a gond hogy tél van egy levél sincs se a fán se alatta, úgyhogy csak a terméséről tudok készíteni!

2014. dec. 8. 16:24
 5/11 A kérdező kommentje:
2014. dec. 8. 16:35
 6/11 A kérdező kommentje:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

Ezeket fotóztam most az előbb! Remélem van elég információ a faj megállapításához!

2014. dec. 8. 18:05
 7/11 anonim ***** válasza:
A legegyszerűbb, ha bemégy az Önkormányzathoz és megkérdezed.
2014. dec. 8. 20:04
 8/11 A kérdező kommentje:
Ott dolgozom és nem tudjuk bent! Elveszett a lap amire fel volt jegyezve! Megkértek hogy derítsem ki! A kertész szerint madárberkenye de megnéztem a katalógusban és semmi köze!
2014. dec. 8. 20:21
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
nyugati ostorfa (Celtis occidentalis)
2014. dec. 9. 00:02
 10/11 A kérdező kommentje:
hu hallod igazad van egyezik a kép a látottakkal
2014. dec. 9. 13:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!