Mi baja van orchideámnak? Az összes levele sárgul!
kb három hónapja vettem, gyönyörű volt, tele bimbókkal, hatalmas.Csak esővízzel locsoltam, hetente egyszer átfolyattam rajta kétszer háromszor vizet, hogy jó nedves legyen a közege, de sosem állt vízben.permeteztem naponta kétszer(reggel-este).Nagyon jó helye van., nem messze az ablaktól, ahol egész nap világos van, de a tűző nap nem süt rá soha.Csodálatosan szép volt, itt gyönyörködtem benne.Most kezdte már elhullajtani a virágokat, ezzel még nem is lenne gond, de egyik napról a másikra az összes levél elkezdett sárgulni.hihetetlen gyorsan, kb 1-2 nap leforgása alatt majdnem az összes levele lesárgult.Le még nem dobta őket.Mit csináltam rosszul?? :-((((( Annyira szeretem ezt az orchideát :-(( Hogy mentsem meg?
egy pár fotó, hogy jobban látsszon:, [link] [link] [link] [link] Úgy láttam, hogy a gyökerének nincs baja, nincs elrohadva.Mit csináljak vele?ültessem át?
Tápanyag hiányos lehet. Egyébként nem kell hetente fürdetni. 2-3 hetente kell pár órára vízbe állítani. Utána leöntöd róla. Virágzáskor meg főleg nem kell sűrűn füröszteni. Radiátor mellé se tedd. És huzatot se kapjon.
Érden van egy orchidea kertészet, onnan lehet rendelni speciális tápot, vagy persze el is mehetsz érte. A boltban kapható orchidea tápok halottnak a csók.
Szerintem túlöntözted.
Most legalább 1-2 hétig ne locsold.
Lehet, hogy lehullatja az összes levelét, az enyém is így járt. A töve megmaradt, átültettem, gondoltam, lesz ami lesz. Most gyönyörűen hajt, levegőgyökereket is hoz ezerrel.
Nekem ablakban van, hetente egyszer öntözöm, inkább kevesebb vízzel, mint sokkal.
Ha látom hogy szomjas, ilyenkor elkezdenek fonnyadni a levelek, akkor beleállítom egy tál vízbe kb. 1 órára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!