Kezdőoldal » Otthon » Kert » Dracéna legfelső pár centije...

Dracéna legfelső pár centije (legfiatalabb levelei) elhaltak. Mi lehet az oka?

Figyelt kérdés

Több éve kaptam, már akkor hatalmas volt, most kb. 1 méter magas, kétfelé ágazik. A helyét sose nagyon változtattam, eddig jól érezte magát. És egy ideje elkezdett kókadni a teteje, és mostanra elhaltnak látszik. Le is hullanak azok a levelek. Alatta a régebbi levelek még megvannak, de azok is kezdenek sárgulni.

Kapott szerintem mindig elég vizet és túlöntözve sem volt.

Mi baja lehet?

És most mit tudok vele csinálni, hogy valahogy helyre jöjjön?

#darcéna
2014. nov. 18. 10:14
 1/2 anonim ***** válasza:
Pedig ez egyértelműen gyökér problémára mutat. Lakásban nehezen lehet kigyógyítani, pláne ilyen téliesre forduló időben. i kellene venni a cserépből és gyökereit megnézni, az esetleg rothadókat levágni és föld helyett laza homokba kellene tenni. Sajnos talpmeleget nemigen tudsz neki biztosítani, de némi párásítás nem ártana és sok fény.
2014. nov. 18. 10:58
 2/2 anonim ***** válasza:
Tápoldatozással mi a helyzet?
2014. nov. 19. 05:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!