Novemberben már szerencse kell hozzá.
A jéghideg tundrán nem novemberben szokták vetni. :)
Ha a hó tetejére rászórod, akkor is kicsírázik amikor kedvezőnek érzi a feltételeket. A fű 2 fokban csírázik, de a csíra -15 -ben sem fagy el. Ez egy ilyen buta növény.
A paradicsom nem fagytűrő, mégis kikel májusban spontán, ha ősszel beletapostad a földbe. Ha a petrezselymet januárban veted a fagyos földbe, akkor is csak március végén indul csírázásnak, mintha március elején vetetted volna el.
Ezt hol olvastad, hogy a frissen kikelt fű nem fagy el -15 fokban? A csíranövények minden növénynél fagyérzékenyek szoktak lenni.
Pl. a petrezselyem télre a földben hagyva nem fagy el soha, semmilyen kemény télen, a fiatal növényt viszont már a -2 az utolsó szálig lerendezi, többszöri saját tapasztalat.
Én a fűhöz viszonylag keveset értek, de lehet annak oka, hogy a szakmai oldalakon mindenhol azt írják, hogy a vetést lehetőleg szeptember közepéig fejezzük be, hogy a gyep megerősödve menjen a télnek.
"Pl. a petrezselyem télre a földben hagyva nem fagy el soha, semmilyen kemény télen, a fiatal növényt viszont már a -2 az utolsó szálig lerendezi, többszöri saját tapasztalat. "
Én azt írtam, hogy bármikor elvetheted, a petrezselyem úgyis akkor kel ki amikor neki jó. Közben lehetnek komolyabb fagyok is. Valami más lehetett a probléma -pl. mélyrevetés (berothadás)-, mert -5-ig a legfiatalabb sziklevél is védett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!