Kartonos talajtakarás tényleg jó gyomok ellen?
Lerakva megpuhul egészen, a tarack garantáltan átmegy rajta egy hét alatt, növekedési időszakban.
Szerintem a csalán is, de ezt nem tudom.
Télen a már kikelt áttelelő gyomok nem nőnek elég erősen ahhoz, hogy megemeljék vagy átlyukasszák a kartont, így fény hiányában elpusztulnak. Ehhez kell a mulcs, mert egészen felpuhul, és a mulcs egyenletesen lenyomva tartja.
Nyáron meg ugye a csírázást gátolja, az a haszna, hogy kevesebb mulcs kell.
De ha lomtalanításkor keresel kidobott szőnyeget vagy padlószőnyeget, az sokkal jobb mint a karton, több évet is kibír, és nem is kell rá semmi, legfeljebb a sarkaira egy tégla, ha nagyon szeles a hely, de valószínűleg az sem.
Nálam a komposztáló körül van lerakva régi padlószőnyeg már vagy 5 éve, járdaként is funkcionál, meg persze nem nő a gyom.
én idén próbáltam a kartont.
kb májustól augusztusig volt a földön, sok esőt túlélt, végül azért dobtam a komposztra, mert csúnya...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!