Milyen rotátort vegyek?
Csak a gond van most már a 35 éves Tomos rotátorommal. Használtan vettem,nálam 12 évet szolgált "böcsülettel".Újra nincs pénzem,hitelt soha!
Milyet,és mekkorát nézzek? Kb 350 m2 a kert+ 2sor (25m)szólő. 30~35e körül birok kiszorítani rá.
A Tomos motoros az biztos Robi-52 lehet.
Mint az első is írta, az RK-02 megfelel neked, hidd el.
De gyakorlatilag bármelyik hasonló, a Szentkirályi meg a Szevafém is. (A KF-04-eknek a hajtóművét szokták fikázni, nálam elég jól viseli magát, csak elég nehéz.)
Ha otthon van a kert, akkor az sem fontos, hogy kettévehető legyen, az akkor számít, ha kocsiban kell kihordani a telekre.
Ilyen apró kertbe jobb a nem túl nehéz gép (főleg, ha nem agyagos a terület), mert ha csak 4 kapataggal dolgozol, a boruló motor súlyát meg is kell tartani, és fiatalabb már nem leszel. Tehát olyan max. 4 LE elég.
Bármelyik márkát választod, Honda vagy Briggs motorost vegyél. Ilyen kis területen a kínaiak is sokáig élhetnek, de ha használtan veszed, akkor lehet, hogy már halálán lesz, amit veszel.
Én a Hondát szeretem, könnyebben kezelhető, fele erő berántani. (Ami akkor fontos, ha nem indul valamiért, és sokat kell rángatni.)
Mindenképpen kézi kuplungosat vegyél, röpsúlyos szerintem csak a nagyon öreg gépek között van.
Ha szembe jön egy szőlőtőke vagy egy facsemete, a kézi kuplungossal bárhol megállsz, a röpsúlyost meg még viszi a lendület, a derekad bánja, ha vissza kell fogni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!