Fű felülvetési ötlet?
Nem tudom pontosan, hogyan kell szakszerűen csinálni, nem találtam pontos leírást, vagy csak olyanokat, amik nem részletesek, ezért ezt találtam ki, szerintetek így megfelelő-e?
Előszőr is gyűjtőkosaras szelőztetővel összeszedem az elhalt növényi részeket, filcet. Ezután a tárcsás talajlazitóval végigmegyek rajta, majd erre a fellazitott füves területre rászoróm ugyanazt a fajta fűmagot, ami ott található. Van még bőven komposztom, azt szétszorva befedem a fellazitott talajon lévő fűmagot, és alaposan beöntözöm. Nem tudom, hogy kell-e, vagy szabad-e egyáltalán ilyenkor tömöriteni a talajt. Szerintem nem, mert egyrészt hengerrel nem is lehet szépen kivitelezni, döngöléssel félek, hogy az alapfűvem megsínyli, valamint a friss magokat az ott lévő kinőtt fű meg már úgyis megvédi a széltől, csapadéktól.
Akik értenek hozá, szerintük megfelelő ez a technológia, vagy más módszerrel csináljam?
Természetesen csak száraz időben történne a kivitelezés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!