Kezdőoldal » Otthon » Kert » Fű felülvetési ötlet?

Fű felülvetési ötlet?

Figyelt kérdés

Nem tudom pontosan, hogyan kell szakszerűen csinálni, nem találtam pontos leírást, vagy csak olyanokat, amik nem részletesek, ezért ezt találtam ki, szerintetek így megfelelő-e?

Előszőr is gyűjtőkosaras szelőztetővel összeszedem az elhalt növényi részeket, filcet. Ezután a tárcsás talajlazitóval végigmegyek rajta, majd erre a fellazitott füves területre rászoróm ugyanazt a fajta fűmagot, ami ott található. Van még bőven komposztom, azt szétszorva befedem a fellazitott talajon lévő fűmagot, és alaposan beöntözöm. Nem tudom, hogy kell-e, vagy szabad-e egyáltalán ilyenkor tömöriteni a talajt. Szerintem nem, mert egyrészt hengerrel nem is lehet szépen kivitelezni, döngöléssel félek, hogy az alapfűvem megsínyli, valamint a friss magokat az ott lévő kinőtt fű meg már úgyis megvédi a széltől, csapadéktól.

Akik értenek hozá, szerintük megfelelő ez a technológia, vagy más módszerrel csináljam?

Természetesen csak száraz időben történne a kivitelezés.

2014. okt. 21. 09:11
 1/3 anonim ***** válasza:
Alapvetően jól gondolod. Csak a friss vetést NEM kell befedni komposzttal. A vakondtúrások helyét én is javítottam a nyáron folyamatosan. A felszínre szórt fűmag is kikel, csak ne száradjon ki a föld 2 hétig. Mondjuk most hűvösebb van, 7 nap alatt nem biztos, hogy ki fog kelni a fű...
2014. okt. 22. 13:28
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Akkor forditot sorrendben lenne inkább érdemes? Vagyis az előkészített talajt komposzttal felszórom, és ezután a fűmag? Azért szeretném a komposztot mindenféleképen kijuttatni, mert elég gyenge minőségű a föld. Az ott lévő fű is csak azért maradt meg, mert vetés előtt raktam rá és év közben is kapott.
2014. okt. 23. 10:10
 3/3 anonim ***** válasza:
Igen, így jónak tűnik...
2014. okt. 27. 10:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!