Próbálta e már valaki az acetilszalicilsavat (aspirin) vázában levő virághoz?
Erről még nem hallottam... Aszkorbinsavasról (C-vitaminosról) már igen... tapasztalatom nincs egyikkel sem.
Nekem vágott virágokhoz -nem viccelek- a limonádé vált be. Megcsinálom úgy, mintha magamnak csinálnám (se nem túl édesre, se nem túl savanyúra) és azt öntöm a vázába. Nekem eddig bevált. A cukor a növényeknek kell, mint "tápanyag" a citromlé meg rothadást hivatott megelőzni. Hátránya, hogy nyáron, ha nem cseréled a vizet naponta, garantáltan meglepnek tőle a muslincák.
Csak a pontosság kedvéért kérdezem, hogy most miről is van szó tulajdonképpen?
Acetilszalicilsav = szalicil = befőzési szalicil
Aszpirin = acetilszalicilsav nátrium só = nátrium-acetilszalicilát
Kalmopirin = acetilszalicilsav kálcium só = kálcium-acetilszalicilát
Melyiket tetted a vízbe? Mekkora mennyiségben? Szilárdan tetted a vázába, vagy feloldva öntötted a vázában lévő vízhez?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!