Kezdőoldal » Otthon » Kert » Ez milyen növény?

Ez milyen növény?

Figyelt kérdés

Van egy növény ami iszonyatosan terjed a kertünkben. Így néz ki: [link] [link] ilyen sok egyszerre, [link] és ilyen fűvágás után: [link] kiszedve: [link] [link] [link] . Futva is terjed mint látszik, meg nyáron folyamatosan ilyen kis várágai is vannak. Fűnyíráskor, kellemetlen szaga van és rettentő gyorsan terjed. Telibe lelet gyomirtózva már a kert egyes részei ahol volt, terjedt ki is ment minden fű, de ez volt a legelső ami megjelent utána. Szomszédoknál nincs ez a fűfajta, csak nálunk.

Mi a neve, és hogy lehetne kiirtani?

2014. okt. 12. 08:19
 1/10 anonim ***** válasza:
Papsajtmályvának nézem.
2014. okt. 12. 08:38
 2/10 A kérdező kommentje:
van valami jellegzetessége amit megtudok nézni, hogy biztos az-e?
2014. okt. 12. 11:57
 3/10 anonim válasza:
Ez tuti, hogy az. :)
2014. okt. 12. 18:33
 4/10 A kérdező kommentje:
és hogyan tudnám megfékezni?
2014. okt. 13. 17:19
 5/10 anonim ***** válasza:
36%
Ilyen nekünk is van, a férjemnek mindig úgy írom körbe, hogy az a vízinövény kinézetű :) Az abszolút északi oldalon van megtelepedve, és elterjedve nálunk, fogalmam nincs mi ez, de nagyon agresszíven terjed...
2014. okt. 14. 17:55
 6/10 anonim ***** válasza:
36%

5/5, előző vagyok.

Addig matattam, míg megtaláltam :)

[link]

Talajtakarónak használják, de hogy hozzánk hogy került...

2014. okt. 14. 18:01
 7/10 anonim ***** válasza:
36%

A kérdezett növénynek sem az előző linkhez, sem a papsajtmályvához nincs köze.

Nálam is ipari méretekben terem. (Legalábbis ott, ahol nem lehet gyomirtózni valami évelő növény miatt.)

Azt hiszem, ez lehet, vagy valami közeli rokona:

[link]

2014. okt. 14. 21:24
 8/10 A kérdező kommentje:

7# amit linkeltél oldalt az ott lévő kép nem igazán illik, rá. A virágát fehérnek mondanám ha van, de viszont a levél-szár az illik rá. Majd az első mondat "Kellemesen illatos..."sajnos ez nem az, mert fűvágáskor nagyon kellemetlen szaga van.

a zöld pacsi mindenkinek ment! :)

2014. okt. 15. 21:43
 9/10 anonim ***** válasza:

Hát kinek mi az illatos, ugye... Sokan a frissen vágott füvet is illatosnak mondják, én rendkívül utálom a szagát. Ennek a szagát sem szeretem.

Rákereshettél volna a nevére, más képek is vannak:

[link]

Ami nálunk van, az ilyen színű virágú. A tiéd talán valami változat (elterjedt, gyakori növényeknél mindig vannak változatok), vagy pedig, mint írtam, egy közeli rokona.

2014. okt. 16. 05:18
 10/10 anonim ***** válasza:

5/9, 6/9 vagyok.

A miénk biztosan nem repkény, egyértelműen a fent linkelt dichondra-hasonmás, ebből is van többféle.

2014. okt. 16. 19:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!