Szarvasgombát, vagy más fajta gombát, lehet termeszteni a kertben?
Itthon a kertünk 2500 m2 és nincs rendesen kihasználva, ill. jövőre már be se vetnénk.
Most pár napja gombatermesztésre gondoltam, mint szarvasgombára, vagy olyan fajta gombára, ami könnyen megteremne a kertben és értékesíteni lehetne.
Ezzel kapcsolaban, valakinek van tapasztalata, véleménye, ötlete??
Kösz.:)
Esetleg valaki, aki termeszt?
Ilyen módon nem szoktak gombát termelni, hogy csak úgy szedni kelljen. Valamennyi lesz, de nem igazán sok.
Lehet kapni beoltott akáccsemetéket, nem túl drágán. A neten rákereshetsz, már láttam pár oldalt régebben. Mire megnőnek az akácok, lehet szedni a szarvasgombát. Csak kell hozzá egy betanított kutya vagy disznó, ami megkeresi a föld alatt.
Azt hiszem, nagyon kötött talajon nem műxik a dolog.
Laskagombát már termeltem itthon saját fogyasztásra.
Átszövetett facsapot kellett farönkbe fúrt lyukba ütni. A következő évtől három évig volt rajta valamennyi. Nagybani termelésre üveges gombacsírát lehet venni, az viszonylagosan olcsóbb, azzal is farönköket kell átszövetni.
Felszerelés ehhez is kell, mert árnyékot igényel a laska.
Szabadban nem biztos, hogy rendes áruminőséget lehet elérni. Bár lehet, hogy erre is van megoldás, csak pénzbe kerül.
A csiperkét meg pincékben szokták zsákokon termelni, ahol szabályozni tudják a páratartalmat meg a hőmérsékletet. (Laskát is lehet így, csak annak világítani kell.)
Köszönöm a válaszokat.:)
Már kezdtem örülni, hogy bele kezdenék ilyesmibe, de semmi sem olyan egyszerű a nagyszerű.
Nálunk nem azt a nagyon drága (francia) szarvasgombát szokták termeszteni, hanem az igénytelenebb homokit. (Azért annak is igen jó ára van.)
Na, találtam egy oldalt, ahol alul van egy táblázat az anyagi dolgokról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!