A szőlőm szeret felfutkosni mindenre (ált. fákra). Hagyjam -e?
A szőlőt minden évben vissza kell metszeni .
Ha hagyjuk "kúszni " minden felé , nem a legjobb eljárás.
Sem a tőkének nem lesz jó , sem a szőlő minőségének .
Láttam pár futkosó szőlőt.
Problémás lehet a permetezés, szüretelés.
Nem az a baj, hogy felfut, hanem hogy egyáltalán nem metszed.
A felfutás a fának nem tesz jót.
Leírom a történetem, aztán vagy hasznos lesz vagy sem :D
Nekünk az udvarban ( faluban ) van egy bokor szőlő ( a fajtáját nem tudom hogy milyen ehhez szüleim értenek ) már ott tartottunk hogy kivágjuk mivel semmit nem termett meg egyedüli bokor is volt, meg van egy döglődőfélben lévő diófánk is, és mivel jól lelógnak a szőlőfelőli ágai valahogy sikerült felmennie rá, ennek már van pár éve hogy fent van de már fent jár a fa hegyében és a fél fát már beborítja plusz a fa van vagy 20 méter magas... de azóta mint aki megkattant, azon van annyi szőlő.. és mivel fent van permetezni sem permetezzük...
Aha, értem.
Hát ugye, a szőlőt a terméséért tartod, tehát ha jól terem, és be is érleli, akkor no problem, nem fontos, hogy tankönyvi módon nézzen ki.
Ha a fákat nem sajnálod, mert azok termése meg biztos kétszer annyival kevesebb, mint ami szőlő terem rajtuk, gondolom én.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!