Vannak a mandarinfáimon valamilyen gombaszerűség olyan mint a lapos pajzstetű de sokkal kisebb és a főleg a szárán van. Próbáltam gombaölővel lefújni de nem mentek le. Mit csináljak?
Figyelt kérdés
Sàrgàs barnàs nagyon pici kb. 2mm-es és sajnos nagyon sok van a szàràn. Mivel még kezdő vagyok nem kérek lekezelő vàlaszokat.2014. okt. 4. 14:27
1/5 anonim válasza:
Szereintem azok viaszos pajzstetvek. Olyanok mint a fehér penész. Szeretik a citruskat is. [link]
2/5 A kérdező kommentje:
Igen ez az mit tehetek ellene?
2014. okt. 4. 20:50
3/5 anonim válasza:
Ez mondjuk nem sárgás meg barnás, mint a leírásban...
Én a helyedben permeteznék. Pl. Mospilannal, az megbízható és van kis kiszerelésben.
4/5 anonim válasza:
Tavaly télen kénytelen voltam kenőszappanos vízzel, szivaccsal áttörölgetni az egészet az utolsó levélig, mert a permet bár megöli a rovarokat, a maradványaikat és a ragacsot nem tünteti el. Igaz akkor volt laposabb fajta pajzstetű is, ami nagyon makacsan tapad.
5/5 anonim válasza:
Valahol olvastam,(tán a gyakori kérdések valamelyikén)hogy a legjobb megoldás két napig fejjel lefelé a vízbe állítani a citromfát, vagy a mandarinfát. A földet folpackal betekerni, hogy ki ne szóródjon az áztatás idején. Nekem mindkettő fám van, és nem bírtam az egyéb megoldásokkal kiirtani a pajzstetveket.Áldom az ötletért a tanácsadót, mert mindkét fám gyönyörű, életerős lett. Igaz, hogy az új hajtás kezdemények leszáradtak utána, de ezt majd a természet megújítja. Mindenkinek ajánlom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!