Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mitől hibrid 1 kaktusz?

Mitől hibrid 1 kaktusz?

Figyelt kérdés
2014. szept. 16. 08:21
 1/9 anonim ***** válasza:
pl lehet természetes fajhibrid.
2014. szept. 16. 08:53
 2/9 anonim ***** válasza:

Attól, hogy nem egy bizonyos fajhoz tartozik, hanem két vagy több faj keveréke (utóda). Azaz egyik szülője egyik fajhoz tartozott, másik a másikhoz. Rokon fajok megporozzák egymás virágát, és ha az így keletkezett magot elültetik, a kikelő példány hibrid lesz. Vagyis, egyes tulajdonságai az egyik szülőre ütnek vissza, mások a másik szülőre.

Kicsit olyasmi, mint ha egy kan foxinak meg egy puli szukának lesznek kölykei, amik egyik szülőre sem hasonlítanak teljes mértékben. Na, ezek a kölykök lesznek a hibridek.

2014. szept. 16. 21:16
 3/9 anonim ***** válasza:

Helyesbítek.

A magot soha nem ültetik, hanem vetik.

2014. szept. 16. 22:04
 4/9 anonim ***** válasza:

Hivatalosan.

De köznyelvileg, az ország nagyobb részén, ültetik. :)

Vetést általában arra mondanak, ha szórják a magot, mint bolond a lisztet. Ha irányítottan ejtik egy helyre, arra azt mondják, hogy ültetik.

Egyszer már utánanéztem különféle lexikonokban, ott is az írják a vetésre, hogy elsősorban gabonamagokra használják a szót.

2014. szept. 17. 05:17
 5/9 anonim ***** válasza:

én magot ezek után sem fogok ültetni.

üdv egy kertész

2014. szept. 17. 22:15
 6/9 anonim ***** válasza:

Én meg fogok. Üdv, egy másik kertész. :)

Csak én nem iskolában tanultam a kertészkedést, hanem a gyakorlatban, az elejét nagyapámtól.

Olyan ez az elnevezés-dolog, mint ahogy a hozzáértők, pl. állatorvosok, úgy mondják, hogy a kutya ellik. Na, ilyet a köznyelvben nem mond senki, mert a köznyelvben ellésnek a nagyobb jószágok szaporodását nevezik, mikor jellemzően csak 1-2 utód születik. Mikor egy kisállat szül, akkor az pl. fial, vagy régiesebb kifejezéssel kölyköt vet, vagy egyéb, de nem ellik.

2014. szept. 18. 06:31
 7/9 anonim ***** válasza:
Én a kertész végzettségű és munkakörű szüleimtől sosem hallottam hogy magot ültettek volna, de még a "földművelő" nagyszüleimtől sem. Az agráregyetemen sem, és mióta főállású kertészként dolgozok azóta is csak azoktól, akik még a paprika magról is megkérdezik, hogy hogy kell elültetni (meg ezen a "szakmailag nívós" oldalon, ahol mindenki tud mindent)....
2014. szept. 18. 08:01
 8/9 anonim ***** válasza:
Ja lehet, hogy ott a hiba, hogy nagyapám is "túl tanult" volt, mert elvégezte az aranykalászos gazda tanfolyamot...
2014. szept. 18. 08:45
 9/9 anonim ***** válasza:

Ugye, ugye, az iskola teszi ezt veled. :)

Meg a szüleiddel...

A szaknyelv meg a köznyelv különvált, mert a szaknyelv a pontos megfogalmazást és a különbségek kidomborítását szokta igényelni. A köznyelv meg lehet pongyola.

Ahogy a kutya is csak az állatorvos szerint ellik, mert ő ezt tanulta.

De mint mondtam, csak az ország nagyobb részén ültetik a magot, nem mindenhol. Lehet, hogy felétek pont nem.

2014. szept. 18. 16:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!