Szobanövényeknek nem természetes fényforrás?
Adott a szobám, ami, bár eléggé világos egyes növényeimnek (azoknak amik alapból jól viselik/szeretik az árnyékos helyeket) de még sem elég, és ahelyett hogy "rendesen" nőnének csak megnyúlnak. A gond csupán az, hogy az ablakpárkányomon lévő növényeknek sem elég a fény amit kapnak, mivel egy óriási diófa van az ablakom előtt.
Amiket magamnak vettem azok direkt a szobámhoz lettek választva (rákvirág, páfrány, a korall virágom imádja azt a helyet), de kaptam pár olyat, ami kifejezetten napfény igényes, vagy legalábbis jól jönne neki egy kicsivel több napfény (pl. Aloe (nem az orvosi, valamelyik másik alfaja).
Találtam pár cikket LED-es lámpákról, meg ilyenek, de én nem igazán akarom helyettesíteni a napfényt, hanem csak egy kicsit kipótolni, napi pár órára bekapcsolni.
A speciális LED vagy "növényes fénycső" tökéletes.
Ha nem akarsz ilyenbe befektetni, akkor a sima világítótestek is segítenek, de rosszabb hatékonysággal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!