Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mi a baja ennek az almafanak?

Mi a baja ennek az almafanak?

Figyelt kérdés
Ikerhazban lakunk, es a kozos kertben all, sajnos kisse elhanyagolva. Nem tudom, milyen almafa lehet, de meg fiatal, latszolag a tulajek nem metszettek vissza. Volt mellette egy masik, ami mar feladta, de annak talan nem ez volt a baja. Ahogy a kepen is lehet latni, a levelein narancsszinu foltok jelentek meg, melyek elfeketedtek, es a levelek hianyossak is lettek. Mi ez, es mit tehetnek ellene?

2014. júl. 8. 23:32
 1/8 anonim ***** válasza:
Melyik képen ?
2014. júl. 9. 07:20
 2/8 A kérdező kommentje:

Jogos! Itt a kep:

[link]

2014. júl. 9. 07:57
 3/8 anonim ***** válasza:

Rozsdagomba támadta meg permetezni kellene.

Miltox Sp,Dithane M45

2014. júl. 9. 15:34
 4/8 A kérdező kommentje:
Koszi! Nekem is ez volt a tippem a leirasok alapjan, csak a kitulemkedes hianyzik. Az esetleg egy masik szakasza a fertozesnek?
2014. júl. 9. 17:28
 5/8 anonim ***** válasza:
Gondolom igen az már 1 másik fázisa lehet.
2014. júl. 9. 18:35
 6/8 anonim ***** válasza:

Te, nem körte ez véletlenül?

Amúgy a rozsdagomba mint meghatározás megállja a helyét, de ilyen fázisban én már inkább felszívódót használnék, mint pl. Score.

2014. júl. 9. 22:04
 7/8 A kérdező kommentje:

Hat, az eleg szegyen lenne, ha a tulaj almanak hivna es kortefa lenne:) Nekem mindegy, hogy mi, csak sajnalom es segiteni akarok rajta.

Szoval azt mondod, hogy ez elore haladott allapot? Az baj, meg nem intezkedtem az ugyben... de koszi!

2014. júl. 11. 20:19
 8/8 anonim ***** válasza:

A kontakt szerek inkább csak megelőzésre jók, a terjedés megakadályozására. A felszívódó megy utána a betegségnek a levelekbe. (A tünetek persze nem múlnak el, csak a gomba elhal a növényben.)

Kérdezz rá azért a fajtára, mert almának nincs ilyen fényes, csillogó levele. A betegség megjelenése is körtére jellemző.

2014. júl. 12. 07:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!