Szerintem simán lehet rövid tenyészidejű borsót vetni.
Babot még simán, mint ahogy írták is.
Mehet a retek és a saláta is.
Ha kapsz még piacon palántát akkor a paprikából és a paradicsomból is lehet még valami.
Szerinted lehet?? Próbáld már ki, aztán ajánlgasd.
Kb. 3-5 naponta van ilyen kérdés, és mindig bedobja valaki a borsót. Aztán szerencsére mindig jön valaki, aki már tényleg kipróbálta nyáron a borsót, és ezt meg is írja. Itt van a 3. válaszban, hogy miért nem lehet most.
A hónapos retek meg a normál fejes saláta pillanatok alatt felmagzik, mielőtt megnőne.
Mindhárom dolgot lehet majd ősszel, mikor csökken a hőmérséklet és rövidülnek a nappalok.
http://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__kert__5825804-most-ere..
#4-es vagyok
Reagálnék 5-ös rendkívül "baráti" első sorára.
Szerintem lehet, most ültettem el. Nagyszülők is rendszeresen ültették másodvetésnek, és működött a dolog /nem volt rajta akkora termés, mint főnövényként vetve, de szerintem nem is ez a célja/.
Kíváncsiságból utánanéztem egy két honlapon és vegyes képet mutat
van amelyik ajánlja és van amelyik nem.
Nem ajánlják:
Ajánlják:
Tehát azért ajánlottam mert már próbáltam és sikerrel jártam.
Hozzáteszem, hogy valóban nem szereti a túlzott napfényt ezt máshol is írják
És így van ez a retekkel és a salátával is.
Nem hónapos retket írtam és nem normál fejes salátát.
Bocsi, félreértettük egymást, nem azt írtad, hogy érdemes borsót vetni, hanem hogy lehetséges, és ebben igazad is van. :)
De ha most elvetetted, az a te problémád.
Ha a nagyszüleid is vetettek, akkor
- vagy ők sem értettek hozzá többet
- vagy többet értettek hozzá, és nem ilyenkor másodvetették, hanem vagy egész korán (májusban), vagy később (augusztus végén), mert mindkét esetben várható némi termés. Most vetve nem, majd meglátod. Megnőnek a tövek arasznyi egyszálas vacakká, virágoznak, és minden második szálon lesz 1 összecsavarodott hüvely, amiben lesz egy szem.
A kételkedés viszi előbbre a világot, ezzel nincs is baj, én is kipróbáltam a nyári vetést, hiába mondták, hogy felesleges. Csak ameddig meg nem láttam, hogy mi lesz az eredménye, addig nem bizonygattam, hogy érdemes.
Különben az, hogy a neten mit irkálnak különböző helyeken, nem mérvadó, mert nem feltétlenül hozzáértők írják. Ha a honlapomon azt írnám, hogy érdemes novemberben vetni, mert karácsonyra friss zöldborsóm lesz, akkor ez is lehetne hivatkozási alap, ugye.
Igaz, nem hónapos retket meg normál fejes salátát írtál. De ezek az evidenciák, azaz erre gondolnak az emberek, ha olvassák a retket meg a salátát, mert ezek a szokványosak. Ha azt írnád, hogy tegnap kocsival mentél Budapestről, akkor mindenki arra gondolna, hogy autóba vágtad magad, és irány a sztráda. Nem arra, hogy felültél a lovas kocsi bakjára, és gyí te Ráró. Mivel nem az az evidencia.
Ugyanígy, ha nem hónapos retekre meg normál fejes salátára gondolsz, akkor ezeket külön kiemeled, bármit állítasz is utólag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!