A káposztaféléken levő 1 mm körüli kis fehér lepkéket mivel lehet kinyírni vagy távoltartani?
Én Sherpa szerrel küldtem a más vílágra őket .Ez szinte azonnal ható,de azt nem tudom lehet e kapni mostanság is .
Régen vettem már .
Mospilan is jó.
De ezek a szerek szinte kivétel nélkül csak a felnőttekre hatnak, a lárvákra nem.
Ezek ellen pl. Dimilint keverj hozzá, meg ugye sok tapadásfokozót, mert enélkül minden lepereg a viaszos levelekről.
Különben bármit teszel, a különféle gyomokról meg a szomszédból 2 héten belül visszatérnek.
Köszönöm mindenkinek!
Valószínűleg nem tettem tapadásfokozó adalékot a permetbe. Mésztej megteszi vagy inkább más?
Mésztej nem jó.
Lehet venni pl. Nonit nevű szert.
Vagy házi módszernek a mosogatószer vagy a feloldott kristálycukor is jó, de azért ezek nem igaziak, és ki is kell próbálni, nehogy kicsapják a hatóanyagot. (Az Actara elég érzékeny mindenre, mert olajban van feloldva.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!