Szeretnék cseresznyét magról ültetni?
Ettem egy nagyon finom cseresznyét.4-5 db magot eltettem.
Hogyan ültessem el?Csak simán tegyem bele egy cserépbe és majd lesz palánta?Jövőre is el ültethetem ezeket a magokat?Idén nem biztos,hogy lesz rá lehetőségem.Egyáltalán mikkor kell vagy érdemes elültetni?
Magról ne ültess cseresznyét, mert nem lesz belőle amit várnál.
A legközelebb álló oltvány alanya a meggy-magonc. Ezt lehet szemoltással és héj-oltással és ék-oltással nemesíteni.
Lehet még szilva magoncba is oltani, a fenti módszerekkel.
Nézz utána a neten!
Ne gyümölcsöt hozzál ha szaporítani akarod a cseresznye fát ha nem az oltáshoz szükséges ágat, rügyet....
Le van az is írva -úgy emlékezem hogy augusztus végén- mikor kell ezt a beavatkozást elvégezni.
A második jól írja.
De gondolj/számolj utána!
Elveted, és utána 8 évig nevelgeted, hogy legyen termése, addig helyet foglal, öntözni, gyomlálni, permetezni kell, és talán lesz belőle jó is, de nem biztos.
De ha megveszel egy oltványt 1000-2500Ft-ért az 100%-ban fajtaazonos lesz és már telepítést követő évben megmutathatja a termését.
Szerintem nem is olyan sok pénz az a pár ezer Ft az oltványért, csak tudni kell, hogy milyen fajtát akarsz...
Rendben akkor beugrok egy kertészetbe ha találok olyat.
Köszi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!