Miért barnult be a víz a medencében? (Többi lent. )
Vettem egy medencét (4000l), fel is töltöttem kútvízzel. Semmi baja nem volt, gyönyörű tiszta volt a víz. Úgy gondoltam, hogy tenni kellene bele valamit, amitől ez így is marad. Vettem egy klór granulátumot, mert elvileg az nagyon jó stb. Pontosan betartva az utasításokat a megfelelő adagot tettem a vízbe, elindítottam a vízforgatót és kb 2 órán belül teljesen sötétbarna lett a víz.
Miért? Mit lehet ezzel csinálni? Olvastam, hogy sót és hypot kell tenni a vízbe. Mennyit? Ez eltűnteti a barnaságot vagy töltsem újra a medencét és úgy tegyek bele sót és hypot?
A víz vasas. És Fe(2+) ionokat tartalmaz. Ennek a színe nagyon halvány zöld, észre sem venni. De ha valami klórtartalmú vegyszert raksz bele (ami oxidálószer, így öli el a baktériumokat) akkor a Fe(2+) ionokat Fe(3+) ionokká oxidálja, ez okozza a barna színt.
Mindegy, hogy milyen klórtartalmú szert raksz bele. A hypo hatására is be fog barnulni!
Használj csapvizet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!