Kezdőoldal » Otthon » Kert » Akácot hogy lehet ki irtani...

Akácot hogy lehet ki irtani ha ásás nem jöhet szóba, viszont körülötte virágok vannak?

Figyelt kérdés

Pont a gázcsonk tövébe nőtt akác. Tehát kiásni nem igazán tudom, mert azért a gázcsőnél én nem szívesen áskálódok, ráadásul a cső körül mindenhol jönnek hajtások.

Egyenlőre más ötletem nem volt csak az hogy mindig lemetszem talaj mentén. De ha van rá mód szeretném véglegesen kiirtani. Csak hogy közvetlenül mellette meg már a virágok vannak, ibolya, cigány-virág, kardvirág, meg valami apró fehér virágú ezüstös levéllel (nem tudom a nevét:) )

Van valami módszer?

2014. jún. 12. 13:27
 1/3 anonim ***** válasza:
Van aki arra esküszik, hogy a tőben visszavágás után gázolajjal itatja be a csonkot. Nem tudom mennyire sikeres, miután a gyökérnél szív és a csonknál nyom kifelé a fa. Az akác meg tősarjakról is szaporodik.
2014. jún. 12. 13:33
 2/3 anonim ***** válasza:
Valamit ki kell találnod, ha kell a virágokat be kell áldozni, mert ha az akác komolyabb gyökeret ereszt,akkor a gázcsonk kerülhet veszélybe veletek együtt.Totális gyomírtót kellene használod, de akkor a virágaidnak is annyi.
2014. jún. 13. 21:06
 3/3 anonim ***** válasza:

A glifozát mindenre jó, csak egy kis találékonyság kell.

Megvan még a törzs? Ha igen, akkor elfűrészeled arasznyi magasan, a háncsot valami szerszámmal lefeszegeted, hogy több darabban oldalra álljon, és egy ecsettel 1:1 arányban hígított glifozáttal bekened a háncs belső oldalát és alatta a fát is.

Ha már levágtad a törzset, és csak sarjak vannak (vagy a fa olyan kicsi még, hogy feléred az egész lombot), akkor fogsz egy ecsetet, egy deszkadarabot vagy csempét, meg négyszeresre hígított glifozátot. (Lehet benne pici tapadásfokozó, a könnyebbség kedvéért.)

A deszkával megtámasztva szépen lekened a levelek mindkét oldalát. Nem kell a 100 %-ra törekedni, de természetesen minél jobb munkát végzel, annál valószínűbb a megfelelő eredmény.

Az alatta lévő növényekre teríts valamit, a lecsepegő anyag ellen.

Ha megoldható egy nagyobb rész letakarása, akkor persze a permetezés a legbiztosabb.

Ha nagy volt már a fa, és kicsik a sarjak, akkor esetleg ismételni is kell majd.

2014. jún. 13. 21:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!