GyúrósToldi kérdése:
Hogy ha megeszem a mákot (őrőlt) akkor hallucinációt okoz?
Figyelt kérdés
Mert én ezt olvastam.2014. máj. 26. 13:07
1/7 anonim 

válasza:

Egy fél kiló talán már okozhat.
Egy mákos tésztányi nem.
Étkezési célra termelni csak kimondottan alacsony hatóanyag-tartalmút szabad.
Ami ütősebb lenne (gyógyszeripari alapanyag), azt fegyveres őrrel kell őrizni, enélkül nem is kötnek szerződést a termelővel.
2/7 anonim 

válasza:

Nem. A mák magja nem tartalmaz értékelhető mennyiségű alkaloidot. Az csak a tejnedvben ill. a száraz toktermés falában és a szárban van. A mák alkaloidok nem hallucinogének, hanem nyugtató, altató, kábító hatásúak.
3/7 anonim 

válasza:

A rendesen megtisztított mák (mag) nem tartalmaz alkaloidot.
De a gubómaradványokkal szennyezett már tartalmazhat.
4/7 anonim 

válasza:

Sose ettél még mákot? :) Nem okoz. Maximum valami teszt kimutathatja, de érezni nem fogsz semmit. 10 dekáig már leteszteltem párszor, finom és kalciumdús, én ajánlom a fogyasztását, de csak ilyen egyszerű gasztrohedonista okokból :)
5/7 anonim 

válasza:

Mi megesszk a családdal a beiglit karácsonykor majd újévkor térünk magunkhoz.
6/7 anonim 

válasza:

7/7 anonim 

válasza:

Mert mindenkit lepontoznak egyes barmok, könnyebb, mint felfogni valamit.
Amúgy itt a második linken is olvasható, hogy van engedélyezett határértéke az étkezési mákban található alkaloidoknak. Azaz van bennük ilyen anyag, különben nem kellene határértéket megállapítani.
Az egy dolog, hogy a gubóban lévő mákszemben van-e, meg egy másik, hogy a csomagolt mákban van-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!