Milyen betegség támadta meg a barackfámat? (kép)
Ez nem most lett ilyen, hanem legalább egy hónapja.
Most már nem fontos semmit tenni, ha eddig nem permeteztél, mert itt a meleg, amit a tafrina nem visel el, a fa magától is meggyógyul. (A beteg levelek már nem változnak, de az új levelek már egészségesek lesznek.)
Igen, valóban jóval korábban kellett volna a tafrina ellen permetezni pl Chorus-sal, ami a hűvös időben is hatásos.
A réz is jó rá, de a rézgálicot én sem ajánlom. Van a Bordói lé + kén FW permetezőszer, amiben tribázikus réz szulfát van, és ezzel bátran lehet a rézérzékeny fajtákat is permetezni (80 ml / 10 liter permetlé)
Ez egy modern mikroformulázott szer, én lemosópermetezéshez is - akkor tripla dózisban - de nyáron is kontakt szernek ezt használom.
Éppen tegnap permeteztem meg mindent a kertemben vele Spilan-nal kiegészítve a tetvek ellen. Ment a málnára szőlőre, almára, körtére, őszi- és kajszibarackra, szilvára, birsre, ribizlire, egresre és a meggyre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!