Kertészkedés témakörben kártevőkkel kapcsolatban kérnék segítséget?
Győrhöz közeli faluban lakom. A minap próbaképpen az elültetett retkek közül felhúztam egyet. Kiválasztottam a legnagyobb levelűt, ám a gumó igencsak pici volt. Jobban megnézve észrevettem hogy valami pici kukac/lárva rágja. A mérete a légylárváénak kb. negyede-ötöde, de teljes mértékben ugyanúgy néz ki. Van valakinek ötlete hogy mi az, esetleg hogy hogyan tudnám a többi retket megvédeni tőlük?
A válaszokat előre is köszönöm!
Tehát pajor nem lehet?
Most már nem tudom, mit lehet tenni, talán a Mospilan szórva vagy beöntözve jó lehet, ha van még időd kivárni szedésig az ÉVI-t.
Piszkálj meg még néhányat, attól nem lesz baja, ha a gumó szabadra kerül egy időre, csak a gyökér ne sérüljön. Lehet, hogy a többinél nincs is ilyen gond.
A hangyalárva nem rágja a retket. A felnőtt hangya igen, nálam kiette a sor háromnegyedét, viszont nálad nem ez lesz valószínűleg.
Talajfertőtlenítő néven keress rá, meglátod, melyiket mire ajánlják és mikor, ez alapján válassz. Pl. a Force van most, vagy ha jár ismerős Szerbiában, akkor Galitiont lehet vele hozatni, az tényleg ér is valamit, ezért az EU-ban be van tiltva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!