Kezdőoldal » Otthon » Kert » Kertészkedés témakörben...

Jocca666 kérdése:

Kertészkedés témakörben kártevőkkel kapcsolatban kérnék segítséget?

Figyelt kérdés

Győrhöz közeli faluban lakom. A minap próbaképpen az elültetett retkek közül felhúztam egyet. Kiválasztottam a legnagyobb levelűt, ám a gumó igencsak pici volt. Jobban megnézve észrevettem hogy valami pici kukac/lárva rágja. A mérete a légylárváénak kb. negyede-ötöde, de teljes mértékben ugyanúgy néz ki. Van valakinek ötlete hogy mi az, esetleg hogy hogyan tudnám a többi retket megvédeni tőlük?

A válaszokat előre is köszönöm!

2014. máj. 1. 11:22
 1/6 anonim ***** válasza:

Tehát pajor nem lehet?

Most már nem tudom, mit lehet tenni, talán a Mospilan szórva vagy beöntözve jó lehet, ha van még időd kivárni szedésig az ÉVI-t.

Piszkálj meg még néhányat, attól nem lesz baja, ha a gumó szabadra kerül egy időre, csak a gyökér ne sérüljön. Lehet, hogy a többinél nincs is ilyen gond.

2014. máj. 2. 07:13
 2/6 anonim ***** válasza:
Ez nem pajor, hanem a reteklégy lárvája. Felszívódó inszekticidekkel tudsz ellene védekezni.
2014. máj. 2. 15:11
 3/6 anonim ***** válasza:
Elkéstél! Vetéskor kellett volna talajfertőtlenítőt (pajor és egyéb kártevő írtót) használni. Ha most szórsz vagy permetezel már nem fogyasztható biztonsággal. Tavaly én is így jártam, bicskával faragtuk ami nem volt ehető.
2014. máj. 21. 20:17
 4/6 A kérdező kommentje:
Rájöttem hogy valószínűleg hangya lárva. Tele volt a hangya mikor felkapáltam. Ha teljes kártevő megelőzést szeretnék, beleértve a hangyát és a csimaszt, mit érdemes használnom?
2014. máj. 26. 05:49
 5/6 anonim ***** válasza:

A hangyalárva nem rágja a retket. A felnőtt hangya igen, nálam kiette a sor háromnegyedét, viszont nálad nem ez lesz valószínűleg.

Talajfertőtlenítő néven keress rá, meglátod, melyiket mire ajánlják és mikor, ez alapján válassz. Pl. a Force van most, vagy ha jár ismerős Szerbiában, akkor Galitiont lehet vele hozatni, az tényleg ér is valamit, ezért az EU-ban be van tiltva.

2014. máj. 26. 13:08
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2014. jún. 8. 13:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!