Kávécserje levele barnul, mit csinálok rosszul?
Cserjém leveleinek széle elkezdett barnulni. Egyébként jól tartja magát.
Félárnyékos-világos helyen van, északi oldalon, közvetlen napfényt sosem kap. Tőzeges közegben lakik, ahogy megvettem, azóta, kb 2 hónapja van nálam. A kaspó alatt agyaggolyós tálcáról párolog a víz, öntözni heti 2x szoktam lágy vízzel úgy, hogy mindig hagyom 1-2 napig szikkadni a földjét, tápoldatozni 2 hetente egyszer, a csepegtetős-ampullás általános tápoldatból az öntözővízbe adagolok pár cseppet.
Eddig minden rendben volt, de most valamiért nem érzi magát annyira jól.
Mit tehetnék? Még nem katasztrofális a helyzet, de nem szeretném, hogy az legyen. Ültessem át, esetleg öntözzem, tápozzam többször? Lehet, hogy nem jó tápot használok? Milyen tápot használjak?
Köszönöm a válaszokat.
Köszönöm a választ. Igen, gondolkoztam azon is, hogy átültetem savanyú virágföldbe, mert elvileg azt szereti, és csak a tetejére teszek egy vékony tőzegréteget, ahogy az epernél bevált.
Más esetleg, aki tart vagy tartott kávécserjét?... Minden tanácsra, véleményre igényt tartok. :)
Levélhullás: A növény kevés fényt kap, tegyük világosabb helyre.
Barna levélszélek: Tűző napsütés lehet az oka, megégtek a levelek.
A levelek elszáradnak: A hőmérséklet túl magas, vigyük egy hűvösebb helyre a növényt.
Túl fakó levelek: Tápanyag hiány.
Pajzstetvek: A levelek fonákján apró bogarak jelennek meg: Rovarölővel permetezzük a növényt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!