Kezdőoldal » Otthon » Kert » Tudtok mondani olcsó, de jó...

Tudtok mondani olcsó, de jó gyomirtót?

Figyelt kérdés

A kertben lévő füvet szeretnénk legyomirtózni és ehhez kellene valami jó szer..

Annyi még hogy hogy lenne egyszerű kifújni rá? Háti permetezővel vagy hogy?

Köszi szépen!:)

2014. ápr. 19. 17:11
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

10 es te csak ne aggódjál a más kertjében való fű eltávolítása miatt.Ha van rá mód ,akkor nem szeretne állandóan fűvet eltávolítani .Ezek a szerek a talajban lebomlanak,és csak azokat írtják ki,amire rákerűl .

Az 5 literes pumpás permetezőket 1800-2000 körüli áron lehet venni.Nem csak 1 évet bírnak ki.Ezek már nem tartoznak a gagyik közé .Lehet ezekben kevesebb permetszert is keverni .Sokszor kell csak kis mennyiséget

elpermetezni,ilyenkor én sem a nagy hátit,vagy a motorost

veszem elő .

2014. ápr. 19. 20:04
 12/23 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek!:)

Az almafák közti füvet akarom "kiirtani" vele, ha fogalmazhatok így..

A kert másik fele abszolút fel lett szántva, oda van vetve burgonya, paradicsom, paprika, stb(élelmiszernövények).

Úgy hallottam a fákban kárt nem tesz, amúgy se a fa törzsére fújnám, meg ha ez gondot okozna esetleg a fáknak, akkor kihagynék egy kis részt a fák körül.

2014. ápr. 20. 01:16
 13/23 anonim ***** válasza:
65%
Szinte az összes szabadforgalmú gyomirtó valamilyen glyfozat tartalmú szer. Mindent visz ami a föld fölött zöld felülettel bír :) - ezért nevezik totális gyomirtónak. Mint ilyen, 3 évesnél fiatalabb ültetvényben nem használható. Egyébként szórhatod a fa közvetlen környezetében is, a földön keresztül nem tud felszívódni. Lényeg, hogy a fa ne kapjon belőle, és szélmentes időben végezd a kezelést.
2014. ápr. 20. 05:57
 14/23 anonim ***** válasza:
43%
Én az almafák közé éppenhogy füvet vetnék. Ehhez persze előtte kell egy totális gyomírtás is. Igaz, hogy 2 hetente nyírni kell, nyáron locsolni és nehéz a géppel elférni az alacsony ágak miatt, de szép, leköti a port, a gyerekek, kutya nem lesz sáros stb. Tartja a vizet és más gyom kevésbé üti fel a fejét. Jobb helyeken a villamos sínek közé is füvet vetnek, nálunk gyom nő ugyanott. 400 nm nem sok én kb ugyanennyit nyírok, 2 óra alatt letudom a fák kerülgetésével. A konyhakert az más tészta, ott kapa és kézimunka van. A folyamatos gyomlálás miatt egyre kevesebb a nemkívánatos növény.
2014. ápr. 20. 08:31
 15/23 anonim ***** válasza:

"Én az almafák közé éppenhogy füvet vetnék. "

+1

2014. ápr. 20. 10:04
 16/23 anonim ***** válasza:

Én soha nem veszek Glialkát, sokkal olcsóbbak vannak ugyanilyen hatóanyaggal. (Idén ugyan nagyon levitték a Glialka árát, mert csak rájött a nép, hogy majdnem dupla árú, mint az ugyanezt tudó egyebek.)

Fák alatt arra vigyázz, hogy csak szélcsendes időben, és nagy cseppmérettel dolgozz, mert a fák és épületek megkavarják a levegőt, fák között felfelé is örvénylik a levegővel a permet.

A nagy cseppméretet úgy éred el, hogy kisebb nyomással, nem annyira porlasztva szórsz.

Nekem gyomirtásra direkt van egy 3 E Ft-os, 12 l-es kínai műanyag háti permetezőm, 2 m-es szárral, ezzel kevesebb járkálással és pontosabban lehet dolgozni, meg nem a cipőmön köt ki a szer fele.

2014. ápr. 21. 09:43
 17/23 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm!:)
2014. ápr. 21. 18:48
 18/23 anonim ***** válasza:
amúgy azt a 20*20 métert fél óra alatt le lehet fűnyírózni...
2014. ápr. 21. 19:44
 19/23 anonim ***** válasza:
Kapazin.
2014. ápr. 21. 19:49
 20/23 anonim ***** válasza:
kedves 16-os!Elmondanád, mik azok a sokkal olcsóbb totális gyomírtók? A mai világban minden infó kincset ér!
2014. ápr. 22. 06:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!