Ma vetettem el Trinidad Scorpion Moruga Red, yellow, és Habenero Surinan Red Chili magjaimat! A kiültetés az szabadföldbe avagy nagyobb cserépbe történjen? A nagyobb palántákra értem! Késve érkeztek meg magjaim . Nem késő már egy kicsit?
Szabad földben sokkal jobb termés várható.
Elég késői már a magvetés palántaneveléshez, de nem tudsz mit tenni. Ilyenkor már a szabadföldi magvetés ideje van.
Balkonládába nem fér be a gyökere. Valami 5 l körüli cserép vagy vödör kell neki.
Világos, hűvös helyen áttelel gond nélkül, nekem is voltak már 2 éves paprikáim.
Csírázásig egyszer locsold: amikor földbe teszed őket.
Melegben 10-14 nap alatt kibújnak. Ha a föld teteje száraz lesz, az nem gond, sőt jó, a gombabetegségek megelőzésére. Csak akkor öntözz, ha a mélyebb részek is száradni kezdenek. És akkor is alulról, tányérba öntött vízzel.
A lakatlan szobából vidd át a legmelegebb szobába a cserepeket, láda nélkül, csak úgy szabadon. Ha van még fűtés, akkor mellé, ha nincs, akkor ablakba, hogy süsse a nap, különben több hét is lehet a kelés, ha hidegben tartod.
Amint kikelnek, tedd ki őket a szabadba (némi szoktatással, szűrt napfényre két-három napig), hogy erősödjenek. Ilyen meleg időben egyébként is jobban nőnek kint. A nap nem csak melegíti őket, hanem az UV-vel fertőtlenít is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!