Kerti tavam méreteit hogy kell kiszámítani?
ha jól gondolom akkor egy nagy fóliát akarsz venni.
a kiflinél én nem ajánlom hogy így csináld,nagyon csúnya lenne a végeredmény.
a tófólia sokkal vastagabb mint a takarófólia,nehezebb vele bánni,merevebb,a víz sem simítja annyira ki,rossz a fogása is és nehéz is.
/nem tudom mekkora a tó de az én 1,5mm es pvc fóliám 235kiló volt a 103nm2/
akkor lenne szép ha szakemberek ott a mederben hegesztenék bele a fóliát.
nem tudom láttál e már ilyet vagy hallottál e róla,darabokból rakják ki a medret és a fóliát ott olvasztják össze.
így szépen leköveti a medret,nem lesz gyűrődés és kevesebb fólia kell mert nem megy annyi feleslegbe.
Ha 4 méternél kisebb a bruttó szélesség, akkor szerencséd van, mert nem kell hegeszteni. A hegesztést tónál jobb ha szakember végzi, mert kellemetlen ha 2 hét múlva elszökik a víz. Nálunk a patakot én ragasztottam össze, ráadásul duplán, így mivel nincs rajta nagy nyomás, gond se lehet vele.
Azonban ha 4 méternél szűkebb a tó bruttó szélessége, vagyis kb 1 méter mély és 2 méter széles, akkor jobban jársz ha egyben veszed meg és beszabod a félszigetet. Kiesik a kukába 3 nm, nagy ügy! De nincs hegesztés. Elég kis mélységnél kis tónál az 1 mm is, igaz így is lesz vagy 50 kiló a 20 nm-nyi fólia. Két ember elbír vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!