Hogyan lehet távol tartani a méheket a vadszőlőtől?
Mintha kicsit túlaggódnáda dolgot...
Anaphylaxiás sokkot kap a csípéstől? Akkor az orvos ír föl megfelelő gyógyszert, amit a szülő is be tud fecskendezni a gyereknek.
Egyébként tartsd távol a babát a vadszőlőtől. Ha babkocsiban altatod kint, takard le szúnyoghálóval.
Ne egyen-igyon a szabadban, ha mégis, legyél mellette, használjatok szívószálat, fedeles poharat.
Én családi házban lakom. A teraszt egy diófa, és lonc árnyékolja. Hasonlóan a vadszőlőhöz a loncnak is szép és illatos virágai vannak. Jelenleg 4,5 éves a kisfiam, akit egyetlen alkalommal szúrt meg méh, de nem a loncból, hanem amikor 2,5 évesen a pázsiton nyitó százszorszépen odacsapott egy méhecskének. Egy kalcium-sandozt adtam neki, nem lett semmi baj. Addig hiába mondtam, hogy ne bántsa. A méhcsípést követően vettem egy arasznyi plüssjáték méhecskét, és én azzal tanítottam meg neki, hogy nem szabad csapkodni. Mozdulatlanná válós játékot játszottunk, ha rátettem a plüssméhet, nem volt szabad mozogni, csak ha elszállt (azaz levettem). Aztán ő volt a méhecske, és én lettem mozdulatlan, ha rám tette. Sokat játszottuk, sokat nevettünk, a leglehetetlenebb pózokban is mozdulatlannak kellett lenni!!!
A méhek nálunk a lonccal vannak elfoglalva. Ha néha egy-két méh odakíváncsiskodik, hogy mit eszünk, nem kezdünk el csapkodni. Ha ránk száll (a ruhánkra, vagy a fedetlen testünkre), akkor mozdulatlanok maradunk, hogy meg ne ijedjen tőlünk. És amikor kiszaglászta magát, és rájött, hogy nem lehet virágpot gyűjteni rólunk, akkor békésen tovaszáll. Mi pedig folytatjuk a tevékenységet, amit abbahagytunk. A gyerek is nagyon fegyelmezett, mert elmagyaráztam, hogy a méhecske hasznos, ő készíti a mézet. És azt is megtapasztalta, hogyha fegyelmezetten nem mozog, akkor a méhecske nem ijed meg tőle, nem csípi meg, és rövid idő múlva tovaszáll...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!