Ha a gyepet gyakrabban vágjuk akkor tényleg tömöttödik? És ha igen, miért?
Figyelt kérdés
2014. márc. 30. 18:22
1/5 anonim válasza:
Tömörödik, olyan szó, hogy "tömöttödik" nincs.
A gyep azért lesz sürübb, mert a töve egyre több helyen elágazik és ezért töbnek, tömöttebbnek tünik.
2/5 anonim válasza:
Ha elmondod, mit jelent azt, hogy "tömöttödik", akkor lehet, hogy tudunk válaszolni...
3/5 A kérdező kommentje:
Most mér értem miért húzódott alá.
Nekem valami olyasmit,hogy sűrűsödik,tömve lesz a föld felszíne földdel.Tehát egyre kevésbé látszik a föld, fölül nézetből.
De a fű nem képes gyökérről több felé ágazni ugye?
2014. márc. 30. 19:40
4/5 anonim válasza:
Igen, biztos sűrűbb lesz a gyep, ahogy a haj is dúsabb lesz, ha többet vágják, valószínűleg azért, mert növekedésre serkenti maga a vágás.
5/5 Gal Tündér Lala válasza:
A gyep nem (csak) attól válik tömöttebbé, hogy gyakran nyirod. Nem tudom pontosan, én is csak egy beszélgetés során hallottam, hogy ezt hogyan csinálják. A lényeg hogy a gyepet rendszeresen egy erre kitalált eszközzel delszabdalják. Úgy képzeld el, mint ahogyan a "kocka" pizzát felszabdalják a tepsiben, persze ez csak példa, hogy el tudd képzelni mire gondolok. Ennek az az értelme, hogy ettől pl egy tenyérnyi területen nem - mondjuk - egy fűcsomo van/lesz, hanem a müveléstől függöen tiz vagy száz kölünálló növény. És így tényleg - egy idő után - gyepszőnyeg lesz a területen, és nem sok-sok fűcsomó... persze ez akkor is évek, de így csinálják...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!