Dohányt szeretnék termelni?
Sziasztok, szeretnék dohányt termeszteni otthon, csak ne, tudom milyen életkörülmények kellenek neki.
1. Milyen földbe ültessem a magokat?
2. Milyen gyakran,mennyit öntozzem?
3.Van valami tápoldat ami segíti a növekedésben?
1. tkp. mindegy, de a laza, homokost is szereti.
2. kb. annyit mint egy cukkinit. Ha csak annyi vizet kap mint amennyi eső esik, nem fog elpusztulni, de ha naponta kap tövenként 2-3 litert, akkor duplájára nő.
3. szerintem nitrogénigénye van a nagy levelek miatt, de egyébként nem túl igényes. Közepes tápanyagtartalmú talajon is jól növekszik.
Nagyon sokat ne ültetgess, mert a NAV idegbajt kap tőle még saját célú vagy dísznövény célú felhasználásnál is - ha nem túl jófejek a szomszédok.
Én sima virágföldbe vagy palántaföldbe tenném. Azaz tettem anno. A tőzeg túl savas neki. Szétrohad benne a gyökere.
Igen, a fényre csírázik, ezért is írtam a fél centi mélységet, ami úgy néz ki, hogy egy félmarék laza földet rámorzsolsz a tetejére egy nagy cserépnyire. Így egy fokkal jobban gyökeresedik, de a fény még bejut. Hasonlóan a zellerhez. Jó napos helyre tegyed mindig.
Azért vigyázni kell a tömény tőzeggel. Az arra jó, hogy leviszi a pH-t, de nem nyújt elég sokoldalút tápanyag szempontjából. Max. 50%-ban érdemes használni. A Virginia az egyik legigénytelenebb fajta ilyen szempontból.
Egyébként 2 hét múlva már kibújnak az első sziklevelek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!