Kezdőoldal » Otthon » Kert » Valószínűleg rosszul ültettem...

Valószínűleg rosszul ültettem a rózsát, szedjem ki és ültessem újra?

Figyelt kérdés

Gyökér csomagolt rózsatövet vettem. Igazából nem tudom hogy jól értelmezem-e amiket olvasok.

De van ugye középen egy vastag rész, abból van két ág kinőve.Nos nekem az a középső vastagabb rész kilátszik a földből.Olyan mélységbe ültettem hogy a két ágacska pont földfelszínen van.Ez így elég mély? Vagy nem baj ha a az ágak földbe vannak (egész az alján van rügy) de a vastag résznek teljesen a föld alatt kel lenni?

Most mit csináljak, ássam ki és tegyem mélyebbre vagy már hagyjam? 1 hete ültettem.

2014. márc. 25. 20:31
 1/4 anonim ***** válasza:

Az attól függ.

Hogy hol van az oltási pont.

Ha a vastag rész, amit írsz, a nemeshez tartozik, akkor jó így. Ha a vastag rész az alanyhoz tartozik, akkor is jó így, csak elfagyás esetén mindenestől elfagy a nemes, míg ha földben van, akkor onnan kihajt, mert a talajhő megvédi a takart részt. De ha minden tél elején felkupacolod, akkor jó lehet így is.

2014. márc. 25. 21:38
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm, akkor aszt hiszem inkább nem bolygatom. Majd télen vigyázok rá.

Viszont azt meg tudod mondani hogy miről ismerem fel hogy nemes rész-e?

Olvastam olyat hogy a szemzésnek kell a föld alatt lennie, gondolom akkor a szemzés fölötti rész a nemes.Na de hogy néz ki a szemzés?

2014. márc. 25. 23:12
 3/4 anonim ***** válasza:

A szemzési pont általában egy duzzanat a száron. A nemes meg az alany többnyire kicsit eltérő vastagságú, inkább a nemes szokott vastagabb lenni. Jó eséllyel a szár ott nem egyenes, hanem kicsit görbe.

Ha ültetés előtt kézbe veszel egy oltványt, akkor még amatőr szemmel is azonnal észreveszed. Elültetve már nem olyan egyértelmű.

2014. márc. 26. 05:17
 4/4 anonim ***** válasza:
Azt hiszem, rózsaoltványoknál az oltás fölött azonnal, 2-5 cm-rel van az elágazás. (Én magam oltom a rózsáimat, ezért nem tudom annyira a bolti oltványokat.)
2014. márc. 26. 05:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!