Valószínűleg rosszul ültettem a rózsát, szedjem ki és ültessem újra?
Gyökér csomagolt rózsatövet vettem. Igazából nem tudom hogy jól értelmezem-e amiket olvasok.
De van ugye középen egy vastag rész, abból van két ág kinőve.Nos nekem az a középső vastagabb rész kilátszik a földből.Olyan mélységbe ültettem hogy a két ágacska pont földfelszínen van.Ez így elég mély? Vagy nem baj ha a az ágak földbe vannak (egész az alján van rügy) de a vastag résznek teljesen a föld alatt kel lenni?
Most mit csináljak, ássam ki és tegyem mélyebbre vagy már hagyjam? 1 hete ültettem.
Az attól függ.
Hogy hol van az oltási pont.
Ha a vastag rész, amit írsz, a nemeshez tartozik, akkor jó így. Ha a vastag rész az alanyhoz tartozik, akkor is jó így, csak elfagyás esetén mindenestől elfagy a nemes, míg ha földben van, akkor onnan kihajt, mert a talajhő megvédi a takart részt. De ha minden tél elején felkupacolod, akkor jó lehet így is.
Köszönöm, akkor aszt hiszem inkább nem bolygatom. Majd télen vigyázok rá.
Viszont azt meg tudod mondani hogy miről ismerem fel hogy nemes rész-e?
Olvastam olyat hogy a szemzésnek kell a föld alatt lennie, gondolom akkor a szemzés fölötti rész a nemes.Na de hogy néz ki a szemzés?
A szemzési pont általában egy duzzanat a száron. A nemes meg az alany többnyire kicsit eltérő vastagságú, inkább a nemes szokott vastagabb lenni. Jó eséllyel a szár ott nem egyenes, hanem kicsit görbe.
Ha ültetés előtt kézbe veszel egy oltványt, akkor még amatőr szemmel is azonnal észreveszed. Elültetve már nem olyan egyértelmű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!