Sárgabarack fának miért csak az ágai végén van néhány virág?
Egyes fajták a túl erős vesszőknek csak a végén hoznak virágot. A túl erős hajtásnövekedés pl. túlmetszés miatt lehet.
Ha annyira hosszúak az ágak, akkor bizony nem ártott volna levágni a végüket, mert le fognak hajolni, mint a szomorúfűz.
Amúgy meg az alakítómetszésen kívül egyelőre semmit nem szabad levágni, így gyengébb hajtásokat hoz, sok virággal.
Köszönöm a választ!
Mivel fiatal a fa, eddig nem is nagyon lett metszve, egy ismerősünk csinálta meg tavaly, de szerintem nem is nagyon vágott le belőle, ezért is lettek idénre hosszúak az ágai.
Tavaly amúgy volt rajta szépen virág, és előtte éveken is, csak elfagyott, ezért még soha nem is termett :( (kb 3 éves a fa)
Szóval túlmetszve biztos nem lett... azt mondod, hogy akkor most vágjuk le a hosszú ágakat rövidre? Vagy most már hagyjuk így, és majd jövő tavasszal vágjuk vissza jobban? Mekkorára kb?
Bocs, ha rosszul fogalmaztam, en is visszavagasrol beszeltem :-)
De ezt most mar hagyjuk meg jovo tavaszra, igaz? Most mar ne vagjuk vissza? (hatha terem az a par virag...)
A sárgabarackot szokás nyáron is metszeni.
Igaz, alakítani jobb tavasszal, de már nyáron is el lehet kezdeni, olyankor nem fertőz pl. a gutaütés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!