Hogyan menthetném meg a rózsát?
Kb 1 hete vettem 1 cserepes kis rózsát, amit egyből átültettem egy nagyobb kaspóba.Néhány nap múlva sajnos elkezdett hervadozni, elszáradtak a levelei, holott meg volt öntözve, és nem öntöztem túl sem.Most szinte az összes levele száraz, de a törzs, amin a tövisek vannak még úgymond élő.Van vmi módszer, amivel helyreállíthatnám a rózsát?
Köszönöm a válaszokat!
Szia! A napokban tette fel valaki ugyanezt a kérdést. A rózsa nem szobanövény, cserépben sem az egyenletes víz- sem a tápanyagellátását nem tudod biztosítani, a lakás klímáját sem bírja, a növény odabent - kevés, nagyon szerencsés kivételtől eltekintve, ahol profi a "gazdi" - halálra van ítélve. Ha van lehetőséged még kiültetni, tavaszra kibokrosodik és egész nyáron át virágozni fog. Ha csak erkélyed van, egy közeped dézsába is rakhatod, de mostmár tekerd körbe a dézsát pukkancsfóliával, mert jönnek a fagyok! A kertben és fedetlen erkélyen nem kell öntözni, elég neki a természetes csapadék, ha fedett erkélyed van, 1-2 hetente egy kis vizzel kényeztetheted, épp csak, hogy ne száradjon ki. Aztán tavasztól szorgalmasan locsolni, tápozni, akárhová ültetted!
Metszeni ugynúgy kell, mint a normál rózsákat.
én kb 3 hete vettem,de megfázhatott,lehullott az összes levele,egy hétig nem csinált semit,azthittem hogy ennyi volt...most szekrény tetején pihen,növöget,bár tul gyorsan,mivel melege van
hagyd békén.vize legyen,majd helyrejön
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!