Kezdőoldal » Otthon » Kert » Szobaborostyán szárad?

Szobaborostyán szárad?

Figyelt kérdés
Kb. egy hónapja vettünk függő cserépbe beültetett apró levelű, ámpolnanövényként használt szobaborostyánt (nem tarka levelű, hanem sötétzöld). A talaját automatikus vízadagoló "békával" tartjuk folyamatosan nedvesen, fény igen, de tűző nap nem éri. Eleinte csak pár levele hullott, ma látom, hogy fölül, az ágak töve közelében szinte az összes levele elszáradt, a hajtások végei elevennek tűnnek. Mit tehetek érte, hogy magához térjen? Kicsit próbáltam utánaolvasni, lehet, túl száraz/meleg neki a hely és az adagoló béka miatt nem éri a leveleit víz, ha permetezem, az megmentené? (Azért nem locsoljuk rendesen, hanem az adagolóval, mert különben mindig csöpög, és a nappali fölötti galérián van.)
2014. márc. 2. 20:47
 1/3 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy a levélhullás még a költözés következménye.

Talán túl sötét neki a helye. Ha galérián van, és fény csak alulról éri, ne csodálkozz.

A levelek nedvesítését nem igényli, én még soha nem párásítottam.

Az is lehet gond, hogy állandóan nedves a talaja, időnként ki kellene szikkadnia.

2014. márc. 3. 07:32
 2/3 A kérdező kommentje:
Nem alulról éri a fény, mert van fent tetőablak, szóval a fény tuti elég és nem csak alulról éri. Az automata adagoló meg elvileg pont arra van kitalálva, hogy optimális talajnedvességet tartson. Az állandóan nedves nem úgy értendő, hogy tocsog, hanem hogy nincs kiszáradva.
2014. márc. 3. 10:57
 3/3 anonim ***** válasza:

A legtöbb növénynek az az optimális, hogy időnként kiszárad a talaja. (Egy bizonyos mértékig persze.)

Ha nyáron (vegetációs időben) megnézed a kertet, vagy egy erdő talaját, azt találod, hogy még egy ásónyom mélyen is alig nedves valamennyire, felül meg teljesen száraz.

2014. márc. 3. 13:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!