Miért foltos a szobanövényem?
Már egy ideje foltos az egyik szobanövényem, nem tudom mi baja lehet. Gondolom levéltetű okozhatja, de én még soha nem láttam rajta semmilyen élősködőt, mégcsak a földjében sem, tehát elbizonytalanodtam, hogy nem biztos, hogy ez a baj. Ma lezuhanyoztattam a növényt, átültettem, a leveleit lemostam mosogatószeres vizzel, hátha rendbejön,de ha nem is levéltetű, akkor várhatom a javulást. Nem ártottam, hogy mosogatószeres vizzel mostam? Apró barna foltok vannak a leveleken, a friss levelek még nem olyanok, nagyon szépen hajt, néha picit potyog a levele, de mostanában nem. Lehet a túlöntözés a baja, volt már, hogy állt a viz alatta a kaspóban. Vagy valami gomba? Aki ért hozzá segitsen, legyetek szivesek!
Biztos, hogy nem pajzstetű. Olyan folt, mint az első leveleken.
De hogy mi lehet, fogalmam sincs. Nem kártevő, az biztos, de hogy betegség vagy esetleg tápanyagprobléma, azt nem tudom.
Gombabetegségnek tűnik a foltok alapján, vagy a túlöntözés miatti gyökérgondok is csinálhatták, főleg hideg helyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!