Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mit tegyek, hogy a kutyank ne...

Mit tegyek, hogy a kutyank ne tegye tonkre a viragoskertet?

Figyelt kérdés
Osszel vettunk egy gyonyoru nemetjuhaszt,csak mar elore feltem a viragoskertjeimet, mert ahogy idekerult es megszokta a helyet, rogton kezdett mindent tonkretenni, a teraszon levo ulogarnitura parnait szetragta, hatalmas godroket kapart a kertben es meg sorolhatnam :)))) Hogy tudjam elkerulni h tonkrevagja a viragoskertet? Jo, amikor rajtakapom, leszidom stb, de nem lehet esetleg olyan fuszernovenyt vagy akar mit ultetni, aminek az illatat nem szereti a kutya... Tippek?
2014. febr. 18. 09:54
 1/5 anonim ***** válasza:
SZüntesd meg. Bármint a virágoskertet. Nekem is ilyen kutyám van . Csak reménykedj ,hogy egyben marad a kerted. Nejem ültetett egy kis fát , másnap ott volt az ajtóban kihúzva.
2014. febr. 18. 10:08
 2/5 A kérdező kommentje:
hat jo, de ez se megoldas, h egy virag se legyen ezentul mert a kutya kikaparja,.... csak van valamilyen megoldas.. nem??!! :((
2014. febr. 18. 10:12
 3/5 anonim ***** válasza:
Csak az elkerítés a megoldás egyelőre, illetve az, hogy 2 éves kortól már többnyire lenyugszanak. Én azért elvinném 7-8 hónapos kortól egy hagyományos kutyasuliba, ahol kőkeményen bánnak vele, tiszteletet és parancsokat tanul, nem pedig ungyuli-bungyuli módon elhülyítik, mert ő nem e öleb. Akkor már 1 éves korára lehet belőle kutya, különben csak egy együgyű kajagép lesz és a fejetekre nő, szétássa a fák tövét, füvet. A súlyánál fogva így is kis ösvényeket fog létesíteni magának a fűben, ami ellen nehéz védekezni.
2014. febr. 18. 10:22
 4/5 anonim ***** válasza:
Másrészről, hogy ne rágjon szét dolgokat, ne kaparja az ajtót, ne ugráljon rád a sáros lábával stb. az egyéb nevelési, illetve a gazdi részéről következetes viselkedéssel érhető csak el. Tiltással és jutalomfalattal elsősorban, passzivitással és örömködéssel. Nem csak a kutyának kell a suliba járnia, hanem a gazdi(k)nak is, mert hiába képzik ki a kutyát tökéletesen, egy képzetlen vagy túl liberális hozzáállású (azért kutya, hogy játsszon, szeretjük, ezért mindent elnézünk neki, nem gépet akarok, hanem egy állatot stb) ember kezében hetek alatt visszaesik.
2014. febr. 18. 10:29
 5/5 anonim ***** válasza:
két kutyám van. Az egyiknek elég volt, hogy kb 10 cm magas kerítéssel leválasztottam a virágoskertet, a másik megjött, azóta villanypásztor van. A villanypésztort kis oszlopokra tettem, egy vezeték orr magasságban, egy alatta, egy pedig tenyérnyivel felette. Nem ugorják át. Nem kell folyamatosan bekapcsolva tartani, párszor rápróbálkozik, aztán csak ritkán "ellenőrzi".
2014. febr. 18. 15:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!