Mit tegyek, hogy a kutyank ne tegye tonkre a viragoskertet?
Figyelt kérdés
Osszel vettunk egy gyonyoru nemetjuhaszt,csak mar elore feltem a viragoskertjeimet, mert ahogy idekerult es megszokta a helyet, rogton kezdett mindent tonkretenni, a teraszon levo ulogarnitura parnait szetragta, hatalmas godroket kapart a kertben es meg sorolhatnam :)))) Hogy tudjam elkerulni h tonkrevagja a viragoskertet? Jo, amikor rajtakapom, leszidom stb, de nem lehet esetleg olyan fuszernovenyt vagy akar mit ultetni, aminek az illatat nem szereti a kutya... Tippek?2014. febr. 18. 09:54
1/5 anonim válasza:
SZüntesd meg. Bármint a virágoskertet. Nekem is ilyen kutyám van . Csak reménykedj ,hogy egyben marad a kerted. Nejem ültetett egy kis fát , másnap ott volt az ajtóban kihúzva.
2/5 A kérdező kommentje:
hat jo, de ez se megoldas, h egy virag se legyen ezentul mert a kutya kikaparja,.... csak van valamilyen megoldas.. nem??!! :((
2014. febr. 18. 10:12
3/5 anonim válasza:
Csak az elkerítés a megoldás egyelőre, illetve az, hogy 2 éves kortól már többnyire lenyugszanak. Én azért elvinném 7-8 hónapos kortól egy hagyományos kutyasuliba, ahol kőkeményen bánnak vele, tiszteletet és parancsokat tanul, nem pedig ungyuli-bungyuli módon elhülyítik, mert ő nem e öleb. Akkor már 1 éves korára lehet belőle kutya, különben csak egy együgyű kajagép lesz és a fejetekre nő, szétássa a fák tövét, füvet. A súlyánál fogva így is kis ösvényeket fog létesíteni magának a fűben, ami ellen nehéz védekezni.
4/5 anonim válasza:
Másrészről, hogy ne rágjon szét dolgokat, ne kaparja az ajtót, ne ugráljon rád a sáros lábával stb. az egyéb nevelési, illetve a gazdi részéről következetes viselkedéssel érhető csak el. Tiltással és jutalomfalattal elsősorban, passzivitással és örömködéssel. Nem csak a kutyának kell a suliba járnia, hanem a gazdi(k)nak is, mert hiába képzik ki a kutyát tökéletesen, egy képzetlen vagy túl liberális hozzáállású (azért kutya, hogy játsszon, szeretjük, ezért mindent elnézünk neki, nem gépet akarok, hanem egy állatot stb) ember kezében hetek alatt visszaesik.
5/5 anonim válasza:
két kutyám van. Az egyiknek elég volt, hogy kb 10 cm magas kerítéssel leválasztottam a virágoskertet, a másik megjött, azóta villanypásztor van. A villanypésztort kis oszlopokra tettem, egy vezeték orr magasságban, egy alatta, egy pedig tenyérnyivel felette. Nem ugorják át. Nem kell folyamatosan bekapcsolva tartani, párszor rápróbálkozik, aztán csak ritkán "ellenőrzi".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!