Valaki próbálkozott már diófa oltással? Mikor és hogyan kell csinálni?
Az a "baj", hogy nekem van egy idős diófám és arról szeretnék tovább örökíteni, mert olyan finom diót és olyan nagy diót én még nem láttam.
Egyfajta tovább örökítés lenne a cél!
Bár tisztában vagyok vele, hogy nagyon nehéz. Sajnos nekem eddig egyszer sem sikerült.
A beoltandó csemetét beülteted cserépbe vagy vödörbe. Meleg helyre viszed. Ezt mielőbb!
Amikor a hajtása olyan 10-15 cm-es lesz, elvégzed az oltást, és zacskót húzol rá, vagy ha földszint fölött oltasz, az egészre, ez a jobb megoldás.
Nagyon világos helyen tartod 15-20 fokon, ameddig nem lehet szabadba vinni.
Helyben is lehet oltani, de úgy gyengébb az eredési esély.
Ugyanígy kell csinálni, csak ehhez már most le kell szedni az oltóvesszőt, és hűtőben tárolni.
A leendő oltás fölött pár cm-rel elvágod az alanyt néhány nappal az oltás előtt, mert rendkívül erősen levedzik, és visszavágás után a tetején csökken a lé nyomása.
Köszönöm a válaszokat. Alanyom van egy csomó, szóval tudok próbálkozni. Jövőhéten be is gyűjtöm az oltó vesszőket, ha még nem késik.
Debrecen környékén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!