Kezdőoldal » Otthon » Kert » Katalógusból rendelt növényekr...

Katalógusból rendelt növényekről mi a véleményed, tapasztalatod?

Figyelt kérdés
2014. febr. 15. 08:21
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Ha az apróbetűs részt is elolvasod és elfogadod, akkor azzal együtt korrekt. Különben meg drágább mint személyesen válogatni egy kertészetben.
2014. febr. 15. 08:58
 2/17 anonim ***** válasza:
Ne dőlj be soha a képeknek ,mert azok retusáltak.Olyan soha nem lesz a növény,mint amilyen a képen van,én jobban szeretek személyesen vásárolni.
2014. febr. 15. 09:11
 3/17 anonim ***** válasza:
Nagyon messziről kerüld el! Túlárazott ám annál közönségesebb növények, ugyanazt megkapod olcsóbban a legközelebbi kertészetben.
2014. febr. 15. 09:28
 4/17 anonim ***** válasza:
Nekem nagyjából semmim nem hajtott ki, nem lett szép, amit katalógusból rendeltem. Tudtam, hogy a képek erős túlzást nyújtanak, de azt nem gondoltam, hogy SEMMI nem lesz az egészből. Ha személyesen elmegyek egy kertészetbe, ott magam tudom kiválasztani a számomra tetsző növényt, vagy faiskolában a facsemetét, ezzel sokkal sikeresebb is voltam mindig. Jobban megmaradtak.
2014. febr. 15. 13:51
 5/17 A kérdező kommentje:
Hát nagyjából erre számítottam. És még ami nem tetszik, hogy a katalógusban csak ritkán írják a szállítási méretet, ahol írják, ott pedig megdöbbentő, hiszen ha egy fát szeretnék venni több ezer forintért, akkor nem egy 60 cm-s botot várnék. Ezek az árak egy kifejlett növény árai, helyette csak szinte magoncokat adnak. Vagy nem jól látom?
2014. febr. 15. 18:28
 6/17 A kérdező kommentje:
Ettől függetlenül nagyon csábítóak a katalógusban szereplő növények!
2014. febr. 15. 18:30
 7/17 anonim válasza:
drága és általában tájidegen fajtákat kínálnak, amik nagy nehézségek árán se lehet életben tartani ... Néhány különlegességtől vagy kivételtől eltekintve.
2014. febr. 16. 00:55
 8/17 anonim válasza:

Gyakran a katalógusokban olyan termékeket akcióznak le, amit nyugati kertészetekben se tudtak már eladni.

Van egy millió magyar fajta gyümölcs, nem érdemes holland nemesítéssel foglalkozni nem ide tervezték őket ...

Kártevők és betegségekre is máshogy reagálnak az éghajlatról nem is beszélve ...

2014. febr. 16. 01:00
 9/17 anonim válasza:
Jobban jársz, ha személyesen vásárolsz egy kertészetben. Eddig bármit vásároltam csomagküldés útján az egyik nagyon szép katalógussal rendelkező kertészetből, meg sem közelítette a nekem küldött növény a katalógusban szereplőt!!! Konkrét példa: a katalógusban nagyon szép erős élénk sárga színű tulipán fát választottam pár évvel ez előtt, hát nálam a kertben még vaj színűnek is csak kis túlzással nevezhető. Inkább fehér.Másik példa futó földieper: nálam az egész ágyásban összesen nem termett annyi mint a prospektusban lévő egy tövön látszódott.Szóval ne tévesszen meg a nagyon dizájnosra készített prospektus.Az árak szintén akár 2-3 -szor magasabbak az átlagos piaci árhoz viszonyítva.
2014. febr. 16. 20:43
 10/17 anonim ***** válasza:

Én egyszer nagyon megjártam a Sieberz-zel. Először is nem olvastam el figyelmesen a nagyon apró betűs 15 oldalnyi traktát, amelyben valahol leírták, hogy ültetési időben küldik. Tehát te bepipálod a webáruházukban, előreutalással azonnal kifizeted, és ők akkor küldik, amikor nekik tetszik. Amikor 2 hét elmúltával semmiféle visszajelzést nem kapván (csak a fizetést nyugtázták) rákérdeztem, hogy mikor várhatom a terméket, akkor bezzeg egyből ezzel kezdték, hogy a regisztrációval efogadtam a szabályzatot, amelynek a 16 oldalán a 165.bekezdésben ez le volt írva, hogy akkor küldik amikor ők úgy ítélik, hogy jó ültetni. Visszakérdeztem, hogy ők honnan tudják, hogy 2 nap szabit vettem ki az ültetésekre?

Nagyon udvariasan próbáltak elküldeni melegebb éghajlatokra, mire én a telefonbeszélgetés során is, meg külön emailben is megírtam, hogy elállok a szerződéstől, mert adott időben szeretném elültetni a vásárolt termékeket - akkor fogok ráérni.

Na, erre mégiscsak elküldték, hogy visítva, a határidőre megérkezett. De a webáruház képek sugallta méret köszönő viszonyban sem volt a kapott növénnyel. Sem a fák, sem a szegélynövények. Nekem nem pusztult el egy sem, de 5-6 év alatt lett akkora, amekkora a képeken hirdetve volt.

Nagy csalódás lett...

Azóta a debreceni virágpiacon, illetve faiskolai árudákban vásárolok csak, megtekintés után...

2014. febr. 17. 13:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!