Mire használjam ki a 25 áras kertünket?
Van egy 20 áras kertünk és évek óta szinte üres és csak gyomírtózva van meg ősszel fel van szántva.
Igaz kb. 5 árban saját részre zöldségre van kihasználva, de a többi terület egész éven üresen áll. Korábban tartottunk pár tyúkot meg egy disznót is és egy részén lóhere is volt vetve mindig, de most jó pár éve teljesen üres és csak szántva van.
Az egész kert két oldalán végig 2 x 20 darab 12 éves gyümölcsfák vannak ültetve és a kert közepén van a művelt terület végig.
Gondoltam pár dolgot, de mindig oda jutok ki, hogy nem érdemes bele kezdeni, mert csak az ára jön vissza és akkor felesleges bajlódni egész éven és inkább legyomirtózom minden hónapban egyszer.
Gondoltam fenyőfákra és kb. 6 év alatt megnőnek mint karácsonyfának és eladom, vagy arra is gondoltam hogy valamilyen fákkal beültetném kandalló tüzelésre.:P
De az is hosszú évekbe tellik mire ki lehetne vágni.
Valami olyasmi növényre gondolok, amit könnyen tudnám eladni, meg nincs vele túl sok munka + költség sem. Csemegekukoricára is gondoltam már, de ki a tököm fogja megvenni ennyi nagy mennyiséget, meg az is költséges és számoltam, ha el is tudnám adni, akkor is csak a költség jönne vissza, meg rabszolgáztam vele.
Arra is gondoltam, hogy vennék 30 kacsát meg libát és ott tartanám, na de akkor most vegyek takarmányt is, építsek valami óllat, be kell keríteni, büdösség lesz, meg annyi hússal szintén mit csináljak majd?? Ki fogja meg venni? Esetleg ingyen.:P
Végeredmény mindig az, hogy inkább gyomirtózom továbbra és csak egy napos munka minden hónapban szinte minimális költséggel és szép tiszta a kert.:P
Esetleg valakinek ötlet, gyomirtózáson kívül?:D
tegnap 10:52
Ha úgy vesszük igen, de ez nem megoldható, mert nálunk senki sem vásárolna kertet.
De nem nagy gond a gyomírtózás és havi 1-2 napos permetezésbe nem döglök bele, csak gondoltam, hogy még is mire használjam ki, de látom itt sem tudnak kezdeni a kerttel semmit.
Ma már nem úgy működik, hogy be vetem ezzel azzal és kész, mert egyszerűen nevetséges és nincs értelme a mai magas árakhoz képest.
Hát igen, a kerttel nem lehet extraprofitot elérni.
Ha ért hozzá az ember, akkor elérhet akkora jövedelmet, mint ha ugyanannyi időt dolgozott volna napszámban, ami olyan 500 Ft/óra.
Viszont itt az ember a saját idejét osztja be, és mégiscsak hozza a pénzt, nem viszi, mint bármi más hobbi, vagy mint a gyomirtózás.
Nem beszélve arról, hogy a gyomirtózás megöli a talajéletet, a talajban lévő tápanyagok nem tudnak feltáródni (növények által felvehetővé válni), és a fák is tápanyaghiányos tüneteket mutatnak majd pár év után, aztán az üres részt évekig nem lehet semmi értelmes célra használni.
Évi 1 gyomirtózás még elmegy, de évi több már erősen káros.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!